Tamer Heper İlginç bir alacaklı
HABERİ PAYLAŞ

İlginç bir alacaklı

Haberin Devamı

Banka, borcumu varlık şirketine devretti. Ellerinde iki adet hisseli tapu var. Bunun haczini iki yılda bir yeniliyorlar. Bunun satışı yapılabilir mi? Masrafı nedir? ● M.T.

Okuyucumun borcu sekiz senelik. Bu kadar zaman içinde haczin iki senede bir yenilenip başkaca bir işlem yapılmayışı ilginç. Bir alacaklı, bir an önce alacağını almak ister. Varlık yönetimi şirketi bu alacağı bankadan satın almış, buna bir para ödemiştir. Bu parayı geri almazsa hiç yoktan cebinden para çıkmış olur ki, bu ticaretin tabiatına aykırı. Dolayısı ile bu parayı geri almakla kalmayacak para kazanacaktır. Varlık yönetimi şirketleri parayı böyle kazanır. Bu nedenle sekiz senedir bir işlem yapılmayışı manasız.

TAKİP EDİYORLAR

Okuyucum, “Ellerinde iki adet hisseli tapu var” diyor. Ben bunu okuyucuma ait iki adet gayrimenkule haciz tatbik ettiler şeklinde yorumluyorum. Dolayısı ile yanıtım da bu çerçevede oluyor.

Size ait iki arazinin hisseli olması sizin hissenizin satışına engel değil, icradan hisse satışı yapılabilir, ancak yukarıda da belirttiğim gibi bunca sene beklenmesine bir anlam vermiş değilim. Haczin iki senede bir yenilendiğinden de söz etmişsiniz. Gayrimenkullere tatbik edilen hacizler, hiçbir işlem yapılmaz ise iki senenin sonunda kalkar. Dikkat ettim, alacaklı şirket haciz kalkmasın diye iki senede bir haczi yeniliyor yani dosyanın üzerinde dikkatli bir takip var ama halen satış istememiş, işte bu ilginç.

ÖNCEDEN BİLİNEMEZ

Satış masrafını alacaklı yapacak, sonra satış bedelinden tahsil edecek. Dolayısı ile sizin masrafı araştırmanız gereksiz. Zaten net bir rakam da veremem zira satıştan önce belli kimselere tebligatlar yapılır, gazete ilanları verilir, bunların kaç liraya mal olacağı önceden bilinmez bu nedenle size bir rakam veremiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder