Tamer Heper İnşaat yarım kalır mı?
HABERİ PAYLAŞ

İnşaat yarım kalır mı?

Daire sahibi olduğum bina müteahhide verildi ve yeni yapılacak binada herkese büyüklüğü ile orantılı daire verilecek ama daireler küçülecek. Çünkü müteahhide altı daire ve bir miktar para verilecek. Her daire sahibi ödemelerini arsa payına göre mi yapmalı? Bir daire sahibi ödemeyi aksatsa bizim inşaat yarım kalır mı? Ü.A.

Okuyucuma olması gereken genel sistemi söyleyeyim sonra özel durumu için bir cümle kuracağım. Okuyucumun sözünü ettiği durumda müteahhide ödenecek bedel, bağımsız bölüm malikleri arasında paylaştırılır ve herkes ortaklık payına göre bedel öder. Ancak bu işlem için müteahhide muhatap olacak bir heyet teşekkül ettirilir. Bu heyet bazı yerlerde peşinen bir miktar para toplar ve yedekte bulundurur. Ödemelerde aksama olması halinde bu yedekten kullanılır. Bu veya akla gelecek başka şekillerde tedarik mümkündür. Ancak ödeme aksarsa evet inşaat bu nedenle yarım kalabilir. Dolayısıyla ödemelerde aksamaya meydan vermemek lazım. Çok yakında bu gibi durumlarla ilgili bir yazım olmuştu. Müteahhitler, kendilerine kalacak dairelerin satışını yaparak veya satış vaadinde bulunarak inşaatın devamını sağlayabilmektedirler.

Haberin Devamı

Yukarıda anlattığım tahmini durum. Okuyucumun durumunun net yanıtını görmek için müteahhit ile yapılmış sözleşmenin incelenmesi gerekir. Bu gibi durumlara açıklık getirecek hükümler bu sözleşmede yer alır ve bu hükümler uygulanır. İnşaatın yarım kalması altı daireye sahip olacak müteahhidin de işine gelmeyeceği için sözleşmede konuya açıklık getirecek hükümlerin bulunma ihtimali büyüktür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder