Tamer Heper İşiniz biraz uzayacak
HABERİ PAYLAŞ

İşiniz biraz uzayacak

Alzheimer hastası olan annemizin üzerine tapulu olan evi kat karşılığı müteahhite vermek istiyoruz. Noter sözleşmesi ve tapu işlemlerinde nasıl bir yol izlemeliyiz? N.D.

*****

Çok kısa bir süre önce benzer bir mektuba verdiğim yanıtı, yaklaşık hali ile yinelemek durumundayım. Bildiğiniz gibi Alzheimer hastaları hukuki işlem yapamıyor. Dolayısıyla bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapamazlar. Bırakın Alzheimer hastasını yaşı biraz ilerlemiş kimselerin noterde işlem yapması için noterler doktor raporu istiyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri karma sözleşmeler olup içeriğinde gayrimenkul satış vaadi bulunduğundan geçerli olması için noterlikte yapılması gerekiyor. İşte bu nedenle okuyucumun annesi bu sözleşmeyi yapamayacak.

Haberin Devamı

*****

Ancak bu işlemler devam edeceği için de yapılacak işlem, okuyucumun annesi için vasi tayini talebi ile dava açmak olacaktır. Mahkemece vasi tayin edildikten sonra da işler tamamlanmış olmuyor. Vesayet altındaki bu kişinin evinin müteahhide verilmesinin, o kişinin yararına olup olmadığı yine mahkemece araştırılacak ve hatta tasarı halindeki sözleşmenin vesayet altındaki kişinin aleyhine olabilecek maddeleri varsa bunların çıkarılması için sözleşmenin bilirkişi incelemesine tabi olmasına dahi karar verilebilecek. Dolayısıyla okuyucumun annesinin işi biraz uzun ama bu tedbir de gerekli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder