Tamer Heper İstifa mümkün
HABERİ PAYLAŞ

İstifa mümkün

Bir binada yönetici yardımcılığı yapmaktayım. Gerek işlerimden dolayı gerekse apartmandaki düzensizlikten dolayı bu işi bırakmak istiyorum. Nasıl bırakabilirim? ● U.G.

Kat mülkiyetinde binaların yöneticiliği söz konusudur ve yöneticilik tek kişi olabilir, üç kişi olabilir. Birden fazla olan yöneticilikte yönetim heyet halinde yapılır.

Şayet üç kişi seçildiyse bazı binalarda birine başkan, birine yardımcı, birine muhasip falan denilmektedir ki bu yanlıştır. Birden fazla kişi yönetime seçildiyse bunlar birlikte yöneticiliği yürütür ve hepsi yöneticidir.

Haberin Devamı

Adı da yönetim kuruludur. Ancak yönetim kurulu kendi içinde görev taksimi yapabilir. Kendi içlerinde hangisinin hangi işle ilgileneceğini belirleyebilir. Bu durum yönetim kurulu içindedir. Binaya karşı ise heyet halinde sorumludurlar. Dolayısıyla okuyucum hukuken yöneticidir.

★ ★ ★ ★ ★

Peki seçilen yönetici yeni bir döneme kadar görev yapmak zorunda mı? Hayır değil... Yönetici gerek gördüğü zaman istifa edebilir. İstifa edecek okuyucumun, istifasını yazılı olarak yönetim kuruluna ve denetçiye bildirmesinde yarar vardır.

Göreve devam eden yönetim, yönetim kurulunda eksiklik oluşması durumunda yeni yönetici seçimi için kat maliklerini toplantıya çağıracak ve yeni bir üye seçilecektir.

Yöneticiye ve denetçiye bildirmesinin nedeni ise kat mülkiyetinde kat maliklerini toplantıya çağırma yetkisi yöneticide ve denetçide olduğu, onların bu gereği yerine getirebilmesi içindir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder