Tamer Heper Kiracı, daireyi başka birine devretmiş!
HABERİ PAYLAŞ

Kiracı, daireyi başka birine devretmiş!

Sayın avukatım, evimi bir kadına kiraladım. O da evlenmiş, gitti ve evi kardeşine devretmiş. Bunu bankaya yatan aylık dekontlardaki isim değişikliğinden anladım. Dekontlarda sözleşmede yazan isim değil de, başka isim gözüküyor. Evden çıkartmam için ne yapmam gerekli? C.Ö.

Okuyucumun kira sözleşmesi yaptığı bir kişi var, sözleşme bu kiracı için geçerli. Bu kiracı dışında birinin evde bulunuyor olması bir kira ilişkisi değildir. Okuyucumun sözünü ettiği kişi bir akde dayanmadan bu eve girmiş biridir ki buna fuzuli şagil diyoruz. Şayet okuyucumun bu durumu öğrenmesinden bugüne 60 gün geçmedi ise birinci ihtimal, 3091 Sayılı Kanun çerçevesinde dairenin bulunduğu yerin kaymakamlığına başvurup dairenin idari kararla tahliyesini istemek olacaktır. Kaymakamlık mahallinde inceleme yaptırır, süre doğru ise ve dairede oturan kimse kiracılığını ispatlayamıyor ise tahliyesine dair karar verir. Dairede oturan kimse zabıta marifeti ile tahliye olunur. 

Haberin Devamı

İkinci ihtimal dava yoludur. Dairede oturanın kiracı olmadığı veya bu yerde oturması için hukuken haklı bir nedeni olmadığı iddiası ile dava açılır ve dairenin boşaltılması istenir. Mahkemece yapılacak incelemede haklı bir nedeni bulunmadığı anlaşıldığında içeride oturanın tahliyesine karar verilir. Tabii ki ikinci yol biraz zaman alır, birinci yol daha kısadır. Bütün bunların okuyucum yönünden karara bağlanması için de giden kiracı ile yapılan sözleşmede, çıkan kiracıya devir hakkı verilmemiş olması lazımdır. Bu hususa önemle dikkat çekmek istedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder