Tamer Heper Kurtarıcılara teşekkür
HABERİ PAYLAŞ

Kurtarıcılara teşekkür

İki gün önceki haberi okudunuz mu? Ben okudum ve çok mutlu oldum. Gazetemizde de 1’inci sayfa haberi olarak yer aldı. Haber şu: “Artvin’de baraj suları altında kalmaya başlayan Yusufeli’nde karayla bağlantısı kesilip sulara gömülen binalar arasında mahsur kalan sahipsiz sokak hayvanları için koruma operasyonu düzenlendi. 50’ye yakın köpek ile 114 kedi, botla bölgeye ulaşan gönüllü ekiplerce kurtarıldı.”

İşte beni mutlu eden haber bu. Birincisi bu kadar hayvan yani bu kadar can kurtarıldı, yoksa sular altında kalıp öleceklerdi. İkincisi bu işi üstlenecek fedakar insanlar çıktı ve bu işi başardı. Zira bu işi başarmak kolay değil, işi gücü bırakıp vakit harcamak lazım, ona uygun kılık kıyafet temin etmek lazım, kurtarma aracı bulmak lazım. Bir de canlıların yaşam hakkına saygı duymak lazım. İşte bütün bunları becerecek kişileri kutlamak, yaptıkları işe saygı duymak lazım.

Haberin Devamı

Zira bizler kedi yavrusuna tekme atanı, köpeğe ateş edeni, aracının arkasına iple bağlayıp sürükleyeni görüp kahroluyor moralimiz bozuluyordu. Bu kurtarma operasyonu ise bu konudaki bozuk moralimizin düzelmesine yardımcı oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir de hayvana şiddet uygulayana karşı yasalarımız caydırıcı bir önlem alsa, cezaları etkili hale getirebilsek diyorum. Çok mu zor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder