Tamer Heper Kurtuluş yok
HABERİ PAYLAŞ

Kurtuluş yok

Haberin Devamı

Bir Türk firmasının elemanı olarak yurtdışına gideceğim. Belli bir ücret alacağım, ücretim bankaya yatırılacak. Ancak muhtelif yerlere borçlarım var. Bunlardan nasıl kurtulurum? ● H.T.

Okuyucum bana soru gönderdiğine göre köşemi takip ediyor demektir. Köşemi takip edenler bilirler, borçtan kurtulmanın yolu borcu ödemektir. Dolayısı ile siz de borçlarınızdan kurtulmak istiyorsanız borcunuzu ödeyeceksiniz. Şimdi benzer durumda olan okuyucularım muhtemelen diyor ki “Bunu biz de biliyoruz ama başka yolu yok mu?” Başka yolu yok, borç yaptıysanız ödeme gücünüze göre yapmalıydınız. Fazlasını yaptıysanız da bu yasal çerçeve içinde sizlerden tahsil edilir. Okuyucum örneğinde, hakkında icra takibi yapılır, takip kesinleşir ve malvarlığı var ise malvarlığına veya ücretinin dörtte birine haciz koyulur. İşverene icra müdürlüğünce ihbar yapılır ve maaşının dörtte biri işvereni tarafından icra dairesine yatırılır. Muhtelif alacaklılar var ise bunlar sıraya koyulur, birinin alacağı bitince sıradakine geçilir ve borçlar böylece ödenir. Sistem budur.

Mirasçılara da kalır

“Nasıl kurtulurum?” sorusunun yanıtı budur ve tabii ki şimdi söyleyeceğim sizin için değil ama genel olarak olayı detaylandırırsam, bir borçlu öldüğü zaman dahi borçtan kurtulmaz. Borç mirasçılarına kalır. Ölen birinin mevcut malvarlığı nasıl mirasçılarına miras olarak kalıyor ise borçları da mirasçılarına miras olarak kalır. Netice itibarıyla halen borcu olanlar için durum budur, halen borcu olmayanlar için ise vakit erkenken tekrar hatırlatayım. Borçlanmak çok cazip bir şey değildir. “Bir gün param olursa öderim” diye borçlanılmaz. Gelecekte beklenen param var, o gelene kadar borçlanır, geldiğinde öderim derseniz bu tamam. Ancak bunun dışındaki yollar bilin ki borçluyu sıkıntıya sokar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder