Tamer Heper Mahkeme kararı yok sayılamaz
HABERİ PAYLAŞ

Mahkeme kararı yok sayılamaz

Babamın anneannesinden kalan araziler tespit ettik. Mahkemeye başvurup veraset ilamı çıkardık. Belediyeye gidip vergisini soruşturduk oldukça yüklü bir vergi listesi

[[HAFTAYA]]

çıktı. Razı olduk, tapuya gittik ama tapu tescil etmedi. Aile bireylerinden birinin kimliği mahkemece tanık ve sair delillerle ispatlanmıştı bunu kabul etmedi. Şimdi bizim araziler öyle duruyor. Vergisi artıyor ama biz tescili yaptıramıyoruz. Bunu nasıl sağlarız? Ş.G.

Elinizde mahkemeden verilmiş bir veraset ilamı arsa resmi kurumlar buna göre işlem yapmak zorundadır. Elinizdeki veraset ilamının metnini bir okuyun, göreceksiniz ki “Aksi sabit olana kadar” geçerli olmak üzere falan gibi bir ibare vardır. Yani bunun aksi ancak başka bir dava ile belgelenebilir. Herhangi biri çıkıp “Ben bu veraset ilamını tanımıyorum” diyemez. Bence tescili yapmayan tapu müdürlüğünden yapmama nedenini yazılı olarak vermesini isteyin.

Haberin Devamı

Eminim yazılı vermeyecektir. Çünkü talebin reddi nedeni ile birtakım sorumluluğu bulunacağını bildiğinden bu sorumluğun altına girmemek için yazılı belge vermeyecektir. Tescil etmeme nedeni ile ilgili yazılı belge verilirse önce bölge müdürlüğüne sonra da Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne 30 gün içinde başvuruda bulunma hakkınız vardır.

Ancak bu 30 günlük süreler geçirilmemelidir. Bunlara başvuruya rağmen tescili yaptıramazsanız işiniz dava yoluna kalmıştır ki bu safhada size bir meslektaşımın yardımını almanızı önereceğim. Ancak yapacağınız şikayetlerle sonuca ulaşabileceğinizi umuyorum zira yukarıda bahsettiğim gibi mahkemenin vermiş bulunduğu bir veraset ilamını bir resmi kurum ‘yok’ sayamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder