Tamer Heper Malik değil vekilsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Malik değil vekilsiniz

Yurt dışında yaşayan birinin Türkiye ile ticari ilişki kuracağını bir yakınım söyledi. bana Türkiye'de yapılacak muamele için vekalet verecekti, nitekim verdi. banka işleri dahil tüm işleri ben yürütüyordum. bir gün vergi dairesinde gördüm ki şirket yöneticisi olarak ben görünüyorum. Hisse durumum yüzde 100. e-devlet’e girdiğimde ise şirket sahibi o yabancı. şimdi bu şirketin bir takım yasa dışı işler yapmış olabileceğini tahmin ediyorum. ne yapmalıyım? ● K.K.

Doğrusu sizin henüz bir hukuki probleminiz olmamış. Olacağı da belli değil. Zira bu şirkette sizin tam hisse sahibi olmanız için kuruluşuna katılmanız, ana sözleşmesinde kurucu ortak olmanız veya birinin kurduğu şirketi devralmış olmanız gerekiyor. Böyle bir durum olmadığı, tam tersi şirket yetkilisinin verdiği vekaletname ile iş yaptığınız düşünüldüğünde bir yanlış algılama olduğu kanaatindeyim. Vekaleten bazı hukuki veya mali işler yapmış olabilirsiniz. Şayet şirket sahibi olsaydınız bunu asaleten şirketi temsil yetkisi ile yapardınız, şirketin verdiği vekaletname ile değil. Bu nedenle sizin bazı şeyleri yanlış algıladığınız gibi bir hisse kapıldım.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Şu ana kadar yasa dışı bir işlem yapmadıysanız endişe edecek bir durum yok. Ancak yurt dışı dediğiniz acaba hangi ülke, bir de bunu düşünmek lazım.

Bütün bunları tek başınıza düşünmek yerine elinizdeki belgelerle bir meslektaşıma danışmanızda yarar görürüm. Şu anda hakkınızda bir şikayet veya bir itham yok ama zaten işler karışmadan, sarpa sarmadan bir hukukçunun yardımını almak işin doğrusudur. Siz de bunu yapın derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder