Tamer Heper Mirasçılar da sorumlu
HABERİ PAYLAŞ

Mirasçılar da sorumlu

Babamızdan ölümü nedeniyle 4 kardeşe miras kalan bir arsamızın satışı ile ilgili 3 sene önce ağabeyimize noterden vekaletname ile yetki verdik. Ağabeyimiz arsayı sattı. Bize satıştan doğan haklarımızı ödemedi. Rahatsızlığı nedeni ile konu ile ilgili olarak ağabeyimizin üzerine gitmedik. Ağabeyimiz bir yıl önce vefat etti. Ağabeyimizin mirasçılarından ağabeyimizin ödemediği haklarımızı alabilir miyiz. Alırsak nasıl alırız? ●F.G.

Vekalet ilişkisi içinde bir işlem yapıldığında vekilin yapılan işlemle ilgili olarak ilk fırsatta vekil edenini bilgilendirmek zorundadır. Şayet bu ilişki içinde bir gelir elde edildi ise yine bu gelir ilk fırsatta vekil edene aktarılmalıdır. Borçların zamanaşımına uğraması halleri yasada düzenlenmiş olup, vekalet ilişkisinden dolayı zamanaşımı beş sene olarak belirlenmiştir. Ancak olayınız üzerinden beş sene geçmediği gibi bugün vekil artık hayatta değil. Şimdi ilişki mirasçılarla bağlantılı hale gelmiş. Biliyorsunuz mirasçılar ölenin borçlarından da sorumludur. Yani artık olay miras meselesine yansımış. Şayet mirasçıları mirası reddetmediyse bu para mirasçılardan talep edilebilir.

Haberin Devamı

Haklarınızın nasıl alınacağı konusu ise şöyle:

Mirasçılar; murisin borcu bizim de borcumuzdur, deyip iyi niyet gösterecek ise irtibat kurarak talep etmek mümkün. Ancak elbette net bir çözüm değil, iyi niyete bağlı. Olmadığı hallerde elbette dava yolundan başka yol yok. Alacak davası açılacak. Ancak yukarıda açıkladığım gibi burada dikkat edilecek husus ağabeyinizin ölümünden sonraki üç aya içinde mirasçıların mirası reddedip etmedikleri konusu. Şayet süresinde reddetmediler ise dava açmaktan başka çare yok. Şayet reddettiler ise bu defa yapacak bir şey yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder