Tamer Heper Olağanüstü toplantı gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Olağanüstü toplantı gerekir

Apartman yöneticisi yaptığı masraflarla ilgili hiç bilgi vermiyor. Asansör tamiri için para topluyor ama asansör tamir edilmiyor. Kapıcının sigortasını yatırmamış, SGK’ya borçlanmışız haberimiz yok. Bütün bunlara karşın da ne için olduğunu bilmediğimiz paralar topluyor. Bu yöneticiyi değiştirmek istiyoruz bunu nasıl yaparız? ● E.T.

Bir yönetici sonsuza kadar yönetici olarak kalmaz, bir yıl için seçilirler. Bir yılın bitiminde yeniden seçim yapılır eski yönetici yeniden seçilebilir. Ancak bir yönetici iki yıllığına veya daha uzun süre için seçilemez. Bazı yönetim planlarında müteahhidin 10 yıllığına yönetici tayin edildiği yazılıdır ama bu geçersizdir. Yönetim planı ile de yönetici seçilemez. Yönetici sadece kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Soruya gelince; kat malikleri kurulu toplantı tarihi geldi ise toplantıda yönetici seçimi gündem maddesi olabileceği için yeni yönetici seçilebilir. Bu esas yoldur. Ancak olağan toplantıya uzun süre varsa olağanüstü toplantı düzenlenmelidir.

Olağanüstü toplantılara çağrı, yönetici, denetçi veya kat maliklerinin üçte biri tarafından yapılabilir. Bu olayda yönetici toplantıya çağırmayacağına göre ya denetçi çağrı yapacak veya kat maliklerinin üçte birinin imzası ile olağanüstü toplantı yapılacaktır.

Toplantının gündem maddesi ise yöneticinin durumunun görüşülmesi, gerekirse azli ve yeni yönetici seçimi olacaktır. Binada üçte bir imza toplamak bazen zordur, bu nedenle denetçinin toplantıya çağrı yapması daha kolay olur ama tabii okuyucumun anlattığı bir yönetim içinde denetçi varsa. Yoksa mecburen üçte bir kat malikinin imzası şart olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder