Tamer Heper Protokol incelenmeli
HABERİ PAYLAŞ

Protokol incelenmeli

Haberin Devamı

Anadolu’da bir şehir merkezinde belediyeye bağlı mimar olarak çalıştım. Beş yıl asgari ücret aldım. Çalıştığım merkezi kapatacaklarını söyleyerek işten çıkardılar. Şimdi emekliyim. Ancak yeni görüyorum ki TMMOB, SGK ile bir protokol imzalamış ve burada mimarlar ve mühendislerin ne ücret alacağı belirlenmiş. Yargıya başvursam farkları alabilir miyim? ● M.B.

Değerli okuyucularım, sık sık hatırlatıyorum, benden özel yanıt beklemeyin. Yardımcı olabildiğim tek yer bu köşem. Bir de köşemde verdiğim yanıt sadece soru soranın işini görmüyor, benzer durumda olan diğer okuyucularım da bundan yararlanıyor. Okuyucumun haklı nedenlerle de olsa özel yanıt istemesi nedeni ile bu hatırlatmayı yaptım.

NE ZAMAN YAPILMIŞ?

Vereceğim yanıt da net ve aydınlatıcı değil. Zira yapılan protokolün incelenmesi şart. Okuyucumun çalışma sürelerini kapsayan bir protokol ise ve içeriğindeki hükümler tüm mimar ve mühendisleri kapsıyor ise evet, yargı yolu ile bir yarar sağlanabilir. Ancak okuyucumun emekliliğinden sonra yapılmış ise ve kapsamı sınırlı ise bir yarar sağlamaz. Elimde bu protokol yok, dolayısı ile net yanıt veremiyorum. Bir gün ilgili protokolün ilgili maddesi tarafıma aktarılırsa inceler ve yine köşemde yanıtlarım. Diğer meslek gurubu okuyucularıma da bir yararı dokunur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder