Tamer Heper Resmi Gazete
HABERİ PAYLAŞ

Resmi Gazete

Kanunlar yapılır ancak kanunların yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete’de yayınlanması şarttır. Keza yönetmelikler veya Anayasa Mahkemesi kararları da Resmi Gazete’de yayınlanır. Yeni düzenimizde de kararnamelerin yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete’de yayınlanması gerekir. Bizler yani tüm toplum ama özellikle biz hukukçular Resmi Gazete’ye mahkumuz. Yayınlanan yasalar, kararnameler, yönetmelikler bizler tarafından günü gününe takip olunmalıdır. Bu nedenle de Resmi Gazete’ye abone oluruz, postayla masamıza kadar gelir. Ama ne oldu? Resmi Gazete’nin basımına son verildi, iyi mi? Şimdi gözümüz kör, kulağımız sağır.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Gerekçesi tam olarak belli değil ama söylenti, bunun tasarruf tedbiri olduğu şeklinde. Bir devletin bu kadar önemli bir fonksiyonu, tasarruf adı altında ortadan kaldırılır mı? Ben meslek hayatım boyunca Resmi Gazete’ye abone idim. Her yıl parasını verip aboneliğimi yenilerdim. Yani Resmi Gazete abonelerine bedava verilmiyordu, resmen satılıyordu, parasını verip öyle alıyorduk. Bunun neresi tasarruf? Deyin ki bir an için bir miktar zarar ediyor, bizler bakanlıkların kiraladığı binalara milyarlar ödemiyor muyuz? Bunlar maliyeye yük diye bakanlıkları kapı dışarı mı ediyoruz? Belediyeler milyar hesabı ile borçlu, zarar ediyor diye belediyeleri mi kapatıyoruz? Yaptığımız köprüler maliyeye yük oldu, köprüleri mi kaldırıyoruz?

★ ★ ★ ★ ★

Efendim Resmi Gazete basılı olarak yayından kaldırıldı ama internetten ulaşılabilirmiş! Böyle bir değişiklik basılı bir yayına eş değer olabilir mi? Her an elinizin altında interneti bulmak mümkün mü? Bazı toplantılara çantama ilgili Resmi Gazete’yi koyar öyle giderdim, şimdi ne koyacağım? Bazı resmi gazeteler 70-80 sayfa çıkardı, bu hacimdeki bir resmi gazeteyi internetten takip mümkün mü? Hele hele yeni moda olan torba yasaları internetten izleyebilir misiniz? Mümkün değil. Peki kağıt tasarrufu değil ise bunun nedeni nedir? Bilemiyorum. Ancak bildiğim bir tek şey var ki mevzuat konusunda gözümüz kör, kulağımız sağır oldu. Özellikle biz hukukçular için mesleki faaliyetimize büyük sekte vuruldu. Bunun telafisi nasıl olacak bilemiyorum.

Haberin Devamı

BEN BUNU ÇÖZECEĞİM

Okuyucum E.T., bana gönderdiğin sorunun içinde 4 dönümlük tarlanın reime verildiğini, bundan 5 hissenin kendinize iadesini isteyeceğinizi yazmışsınız. Reime kelimesini birkaç yerde kullanmışsınız. Ben bu kelimenin ne manaya geldiğini çözemedim. Rehin demek istiyorsanız, şartlarını bilmek isterim. Ayrıca 4 dönüm için 5 hisseyi geri istemenin de hesaplama imkanı vermeyen bir oran olduğunu hatırlatırım. Sorunuzu anlaşılır halde açıklarsanız memnuniyetle yanıtlarım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder