Tamer Heper Savcılığa müracaat doğru başlangıç
HABERİ PAYLAŞ

Savcılığa müracaat doğru başlangıç

Bir tanıdık banka şifremi öğrenip hesabımdan para çekmiş. Savcılığa dilekçe verdim ama fazla ümidim yok. Bana nasıl yardımcı olursunuz? l I.İ.

H H H H H

Okuyucuma yapabileceğim yardım, bugünden itibaren nasıl bir hak arayışı içine girebileceği yönünde olabilir. O da şudur: Benim de ilk önereceğim girişim, Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunması yönünde olacaktı, ancak zaten kendisi bunu yapmış.

Tabii bu girişim ceza yönünden olacak, yeter ki bu paranın kendisi tarafından değil bir başkası tarafından çekildiğini ispatlayabilsin. Malum bankalarla muhtelif şekilde işlem yapılabilmektedir. Okuyucumun hesabından çekenin yaptığı işlemin, kendisi tarafından yapılmadığının tespiti mümkünse bu şikayet sonuç verir.

Haberin Devamı

***

İkinci önerim; böyle hatalı bir işlem yapıldığında devreye bankanın da sorumluluğu girmektedir. Bu gibi davalarda bankanın önleyici tedbirleri etkili şekilde alıp almadığına bakılır. Şayet alması gereken tedbirlerde bir eksiklik görülürse doğan zarardan banka da sorumlu tutulur ve zararın ödenmesine karar verilebilir. Böyle bir durumda banka aleyhine de dava açmak söz konusu olabilecektir.

Ancak bütün bunların başında okuyucumun da bir ihmalinin veya kusurunun bulunmaması gerekecektir. Sonuç olarak, bankada yapılan işlem ile bankanın kusurunun bulunup bulunmadığının tespiti gerekecektir. Benim yardımım, Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikayetten bu kadar ümitsiz olmamalarını hatırlatmak ve hukuk mahkemesinde tazminat konusunda dava açmasını önermek olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder