Tamer Heper Scooter meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Scooter meselesi

Scooter kullanımı yasak mı? Değilse neden sık sık gündeme gelip haber konusu oluyor? B.L.

***

Okuyucumun sorusu özellikle genç kesimi ilgilendiriyor. Hepimiz görüyoruz, çoğunlukla gençlerin kullandığı bir basit araç ve kısa mesafeler için bayağı da iş görüyor. Yasak değil. Belli mesafeler için kullanıldığında ulaşım kolaylığı sağlayacak ve bu mesafelerde araç kullanımını azaltacak ise niye yasaklansın? Sadece bazı şikayetler oluyor.

Bunlardan biri yaya kaldırımında kullanılması. Yayalara çarpma riski... İyi ama özel bisiklet yolu olmadığı için trafiğin yoğun bulunduğu caddelerde kullanımı daha riskli değil mi? İkinci şikayet yaya yolunu işgal etmesi... Bunun için belli yerlere park alanı kurulamaz mı? Bir başka husus, birden çok kişinin binmesi... Bunun için kurallara uymayanlara karşı müeyyide uygulanmaz mı? Trafik kuralına uymayana tatbik edilen müeyyideler gibi!

Haberin Devamı

***

Bunları hatırlatmamın nedeni şu: Sorumsuzca kullanılan motosikletlerin yarattığı tehlikeden daha fazla tehlike yaratma ihtimali var mı? Bence yok. Zira ağırlıkları, süratleri, kapladıkları alan sınırlı. Buna karşın bayağı ihtiyaç karşılıyorlar. O halde bence yapılacak şey, kuralları sık sık duyurmak ve diğer araçlar gibi kontrollerini sağlayıp, onlara yardımcı olmak.

Özellikle gençlere yardımcı oldukları inkar edilemez. Bırakın kiralamayı satın alıp günlük ihtiyacını bununla karşılayanlara tanık oluyorum. Dolayısıyla tedbiri elden bırakmayıp kuralları uygulayalım. Bunları kullananlara yardımcı olalım, suçlu gibi bakmayalım diyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder