Tamer Heper Şekil şartları da tamam mı?
HABERİ PAYLAŞ

Şekil şartları da tamam mı?

11 yıldır aynı dairede oturuyorum. Ev sahibi mahkemeye verdi ve mahkeme 40 günde yani 1 celsede bitti. Ne yapmalıyım? S.G.

Okuyucumun durumu bizim sistemimize yeni giren kiracının on yıllık uzama süresi sonunda tahliyesine izin veren yasa maddesi ile ilgili. Okuyucumun kira sözleşmesi bir yıllık yapıldı ise ve 11’inci yılını doldurdu ise mahkemece kiracının tahliyesi için şartlar oluşmuştur. Tabii bu konunun açıklanması için kurulmuş bir cümle. Ancak mahkemenin verdiği kararın dosyasından incelenmesi gerekir. Örnek vereyim, mesela 11’inci yılın doldurulmuş olması halinde bile kiracıya üç ay önceden fesih ihbarı gönderilmedi ise bu halde bakılan davada tahliye kararı verilmez. Bu durumda bir sonraki yıl beklenir. Bunun gibi şekli ve usuli nedenlerde bir eksiklik var ise bu durumda Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurmak gerekir. Şayet eksiklik tespit edilirse mahkemece verilen karar Bölge Adliye Mahkemesi’nce kaldırılır.

Haberin Devamı

Bölge Adliye Mahkemesi dediğim daha yaygın tabir ile istinafa başvurudur. Dolayısıyla okuyucuma dosyasını göremediğim için net yanıt veremem ama bir meslektaşımın o gözle incelemesinde yarar görürüm. Şayet tahliye kararı verilmiş ama gerekçeli karar henüz tebliğ olunmamış ise okuyucumun önünde istinafa başvuru için halen zamanı vardır, ancak kararı veren mahkemenin, karar vermeden önce usuli işlemli incelemiş olduğunun da unutulmaması gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder