Tamer Heper Su şebekemiz yok!
HABERİ PAYLAŞ

Su şebekemiz yok!

Okuyucumun sorusu uzun çünkü derdi büyük. Oturduğu sitenin şebeke su tesisatı yok. Ya kuyudan kullanacak ya da tankerle su getirtecekler. Nitekim kuyu için büyük masraflar yapmışlar. Soruları çok özetle şu: Temmuz 2023’te genel kurul yapılmış, bu genel kurulun iptalini dava edebilirler mi? Yönetim planında genel kurulların nisan ayında yapılacağı kaydı varken e-mail ile yapılan davetle olağanüstü genel kurul yapılmış ve yönetim planı değiştirilmiş. Bu geçerli mi? S.I. 

Anlatılan hadisede çok ilginç olan olay toplantıların doğru veya yanlış yapılması değil, su şebekesi alt yapısı olmadan bir site inşasına izin verilmiş olmasıdır. Korkarım kanalizasyon da yoktur, atıklar çukurlarda toplanıyordur. Eskiden vardı, vidanjörler gelir, boşaltırdı ama günümüzde olmaması lazım. Kabus gibi. Önce 2023 genel kurulunun iptali için dava açılabilir mi ona bakalım. Genel kurulların iptali için dava açmak süreye tabi. Genel kurula katılıp muhalif kalanlar için bu süre bir ay. Katılmayıp kararı sonradan öğrenenler için öğrenmesinden itibaren bir ay içinde ve her halde altı ay içinde olmak kaydı ile iptal davası açılabilir. Yani 2023 Temmuz’undaki toplantının iptalini talep etme süresi geçmiş.

Haberin Devamı

Gelelim e-mail ile yapılan davete. Kat malikleri toplantısı için yasanın davet konusunda kullandığı söz şöyle: “Bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla...” davet yapılır. Davet bu iki şekilde yapılırsa geçerlidir. Ya kapıdan imza almak sureti ile veya taahhütlü mektupla. Çağrı WhatsApp veya e-mail yolu ile yapılamaz. Bu yolla yapılan çağrı sonunda toplanan genel kurul geçersizdir, yokluğunun tespitini talep mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder