Tamer Heper Suç oluşmuştur
HABERİ PAYLAŞ

Suç oluşmuştur

Eşim vefat edeli 3 sene oluyor. Ondan kalan bir motorsiklet var ve yaklaşık 10-12 bin lira değerinde. Veraset ilamı çıkardım. Mirasçı olarak 3 yaşındaki oğlum ve ben çıkıyoruz. Oğlumun da vasisi olduğum için mirasçı benim. Motoru satmak istiyorum fakat oğlumun dedesi motoru satmam için evden çıkarmama izin vermiyor. Bu motoru satabilmem için ne yapmam gerekiyor? l A.T.

***

Bir aracın satışının yapılması için satışın noterde olması gerekiyor. Ancak satış esnasında aracı da yanınızda notere götürmeniz gerekmiyor. Yani hukuken motorun satış işleminin yapılması için dedenin aracı vermemesi bir engel değil. Ama elbette aracı alacak olan kişi, önceden aracı görmek belki de denemek isteyecek. Neticede yaklaşık değeri 10-12 bin lira olan araç için para ödeyecek. Sonra da fiili teslimi isteyecek. Bunun için motorun teslime hazır biçimde elinizde olması lazım.

Haberin Devamı

***

Miras olarak bu araç bugün sizin malınız. Sizin malınızın elinizden alınması ve zorla saklanması bir taraftan bakıldığında suç teşkil eder. Dolayısıyla bu durumun bir ihtarname ile dedeye bildirilip, belli bir süre içinde aracın kendinize teslimini isteyebilirsiniz. Bu talep yerine getirilmediği takdirde hakkında suç duyurusunda bulunacağınızı, ayrıca bu nedenle doğacak zararınızı talep edeceğinizi de bildirebilirsiniz. Böyle bir ihtar karşısında motorun size teslim edileceği kanaatindeyim. Aksi durumda gerçekten de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmanız mümkün olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder