Tamer Heper Tafrifat belli olur
HABERİ PAYLAŞ

Tafrifat belli olur

Haberin Devamı

Bir daireye 2008’de kiracı olarak girdim ve 2014’e kadar oturdum. 2014’te daire satılığa çıkarıldı, 78 bin liraya ben satın aldım. Sonra satıcı 80 bin liraya anlaşmıştık dedi ve benim 2008’de imzaladığım sözleşmede değişiklik yapıp beni icraya verdi. Buna karşı ne yapmam gerekir? B.A.

Ne yapmanız gerektiğine size olayı açıkladığımda kendiniz karar verebileceksiniz. Öncelikle, satış konusu. Siz 78 bin lira ödeyip tapunuzu aldığınızda, herhangi bir borç taahhüdünde bulunmadıysanız satış bedeli 78 bin liradır. Bu iş bitmiştir. İkincisi; sizin 2008 tarihli kira sözleşmenizde ne gibi bir değişiklik yapılmış bunu yazmamışsınız.

[[HAFTAYA]]

Ancak tatbikatta durum şudur: Kira sözleşmeleri iki nüsha olarak yapılır, biri kiralayanda diğeri kiracıda kalır. Dolayısı ile sizde de sözleşmenin bir örneği bulunmalı. Bu durumda kiralayanın kendi nüshasında tahrifat yaptığını tespit çok kolaydır. Durum böyle olunca, sizin aleyhinize yapılan takibin ilamsız takip olması gerektiğinden takibe yapacağınız bir itirazla takip duracaktır. Eski malikin takibin devamını istemesi halinde dava açması gerekir ki sözleşmedeki tahrifat basit bir inceleme ile tespit edilir. Bu durum hukuk mahkemesi çerçevesinde bakılan işleri kapsar. Şayet sözleşmede tahrifat yapıldığı anlaşılırsa ayrıca bu husus sahtecilik suçunu oluşturur ki bu durum da ayrıca cezayı gerektirir. Yani icra dosyasına yapılacak bir itiraz sonucu eski malikin bu işi mahkemeye yansıtma cesaretini gösterebileceğini sanmıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder