Tamer Heper Tahliye nedenleri var
HABERİ PAYLAŞ

Tahliye nedenleri var

4 Nisan 2022 tarihinde bir ev aldım. Kiracı, o tarihten beri evden çıkmıyor, kira da alamıyorum. Avukatım gerekenleri yapıyor. 7’nci ayda tahliye davamız var ama o davayla bile çıkmazsa ne yapmam lazım?

***

Okuyucum problemini bana sormuş ama kendisinin avukatı var. Doğrusunu avukatı kendisine söylemiştir ve de gerekeni yapmaktadır. Ancak ben madem ki soruldu bir özet yapayım. Yeni sahip olduğu evde oturan biri var ise sürelere uymak kaydıyla tahliye davası açılır ve bu davada da ihtiyacı olduğunun ispatı gerekir. Şayet okuyucum vekili kanalı ile gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu ispatlarsa tahliye kararı verilir. Yok, ihtiyacını ispatlayamazsa davası reddedilir.

Haberin Devamı

Şayet tahliye kararı verilir ise bir de bunun istinaf safhası var ki bu da bayağı zaman alacaktır. Yani okuyucumun evine kavuşması çok yakın bir zamanda olmayabilir. İkinci bir problem daha var. Kira alamıyor. Bu hususta da kiraların tahsili için icra takibi yapılmalıdır ki meslektaşım bunu yapmıştır. Ödenmemiş kiralar için kiracıya 30 gün süre verilir ve kiracı 30 günde kirasını ödemez ise yeni bir tahliye talep hakkı doğar.

Bu dava, ihtiyaç nedeni ile tahliye talebinden daha kısa sürede sonuçlanır. Çünkü kiranın ödenip ödenmediğinin tespiti, ihtiyacın ispatından daha kolaydır. Şimdi, bu ay içinde davasına bakılacak, davasının safhasını bilemiyorum ama şayet ihtiyaç nedeni ile açılmış olan dava ise biraz daha zaman geçecek gibi görünüyor. Zira bu celse karar verilse bile istinaf söz konusu olacağından onun sonucu beklenecek. Ama elbette sonucu kendi avukatından daha net bir şekilde öğrenecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder