Tamer Heper Tapudan yönetim planı almak kolaylaştırılabilir
HABERİ PAYLAŞ

Tapudan yönetim planı almak kolaylaştırılabilir

20 yıllık bir sitede yönetici seçildim. Elimde sitenin yönetim planı yok. Tapuya başvurdum, bana söylenen şu: “Şahsen olmuyor. E-Devlet’e girerek gerekli basamakları yazıp, açıklayıcı şekilde dolduracak ve telefonunuza gelen numara ile bize geleceksiniz.” İyi güzel de herkesin interneti var mı? Her zaman gerekli bir yönetim planı için beklemenin gereği var mı? Hadi diyelim ki internet yolu ile başvurulacak, doğrudan internete girip de plana ulaşsak olmuyor mu? İ.İ.

****

Şimdi okuyucum bana birtakım sorular yöneltmiş, sorularının hepsinde haklı. Elbette herkesin interneti yok. Sonra herkes interneti kullanma yetisine sahip olmak zorunda mı? Hayır, bence de değil. Yine okuyucuma hak veriyorum ki iki üç sayfalık bir belge için günler sonrasına randevu vermek de manasız. Yani bu kadar basit işlemlerin daha kolay bir yolu olmalı Ancak bir hakkı da vermeliyiz.

Haberin Devamı

Şöyle; çok yakın zamana kadar bir gayrimenkul alım satımı yapmak için mutlaka o gayrimenkulün bulunduğu bölgeye gidilip, o bölgedeki tapu müdürlüğünde işlem yapmak zorunluydu. Örneğin İstanbul’da oturuyorsunuz, Erzurum’daki tarlanızı satacaksınız, kalkıp Erzurum’a gitmeniz gerekiyordu. Ancak devreye bilgisayar sisteminin girmesiyle tüm tapu müdürlükleri birbiriyle bağlantılı oldu. Şimdi Erzurum’daki arsanızı, İstanbul’dan satabiliyorsunuz. Bu büyük kolaylık.

****

İkincisi, yine çok yakın bir geçmişte sabah saat 10.00’a kadar tapu dairesinin kapısında kuyruk oluyor, sıra numarası alıyor, akşama kadar yine kapıda sıranızın gelmesini bekliyor ve saatlerce sıkıntı yaşıyordunuz. Oysa şimdi sıra numarasını yine internetten alıyorsunuz, size saati dahi bildiriyorlar, o saatte gidip işleminizi yapıyorsunuz. Bunlar büyük kolaylık. Bunu da inkar etmemek lazım.

Ancak yine de bir yönetim planı talebi için veya bu gibi çok basit işler için kolay bir yol da bulunmalı diyorum. Yani okuyucuma bu noktadan hak vermiyor değilim. Bekleyelim bakalım belki bir kolaylık düşünülür, ben de kendisine köşemde bildiririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder