Tamer Heper Tebliğ nasıl yapılır?
HABERİ PAYLAŞ

Tebliğ nasıl yapılır?

Binamızda yapılan kat malikleri toplantısında aidat güncellendi ancak bu husus ilan edilmedi. Bu konuda ihtilafa düştüğümüzde kararların WhatsApp yolu ile ilan olunduğu söylendi. Şimdi mahkemeliğiz. Bu şekilde ilan geçerli mi? N.O.

WhatsApp yolu ile haberleşme yaygın bir olay. Peki kat malikleri ile ilgili bildirimler de bu yolla yapılır mı? Kat Mülkiyeti Kanunu’na bakalım. Madde 29: Kat malikleri toplantısı, “Bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla toplantı sebebi de bildirilmek şartıyla kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.” Madde 37: İşletme projesi... “Bu proje kat maliklerine veya bağımsız bölümden fiilen yararlananlara imza karşılığında veya taahhütlü mektupla bildirilir.” Madde 41: ... Denetçi veya denetim kurulu, yönetim planında yazılı zamanlarda, eğer zaman yazılmamışsa her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetimin sonucunu ve gayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirir, bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir. 

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi kat mülkiyeti yasamıza göre kat maliklerinin haberdar edilmesi iki yolla olur: Ya kapı kapı dolaşarak imza mukabili tebliğ etmek veya TAAHHÜTLÜ mektupla bildirmek. Mektupta dahi özel hüküm var, taahhütlü olacak. Bunlar açıkken WhatsApp yolu ile ilan tebligat yerine geçmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder