Tamer Heper Tebligatı nasıl öğrenirim?
HABERİ PAYLAŞ

Tebligatı nasıl öğrenirim?

Mevsim itibarıyla tatil dönemindeyiz. Peki biz tatildeyken bir icra tebligatı gelse bu durumda ne yapacağız? E.T.

***

Doğrusu okuyucum bu soruyu sormakta çok haklı. Zira adresinde bulunmayan kimseler için tebligat kayıtlı olduğu muhtarlığa yapılır. Öncelikle böyle bir ihtimali olan kimselerin tatil dönüşü muhtarlığa uğrayıp böyle bir tebligatın olup olmadığını sorması mümkündür.

Ancak tabii ki her tatilden dönenlerin koşarak muhtarlığa gitmesini bekleyemeyiz. Hatta böyle bir tavsiyede bulunmak biraz da komik olur. Ama bir başka çözümden de söz etmek durumundayım. Bir kimseye tebligat yapılıp da bizzat kendisine tebliğ olunmadı ise, bunun geçerli nedenini ispatlamak kaydı ile İcra Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak tebligatı öğrendiği tarihin tespitini isteme imkanına sahiptir.

Haberin Devamı

Böyle bir talepte kendisinin bu tebligata neden ulaşamadığını, bu durumdaki haklı nedeni ispatlaması şarttır. Şayet bunu ispatlar ve ödeme emrinin tebliğ tarihi belirlenirse bu halde o tarihten sonraki yeri gün içinde itiraz hakkı doğacaktır. Bir de Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) vardır ki bunun için PTT’ye başvuruda bulunulur ve gerçek kişiler ve tebligatın elektronik yolla yapılması zorunluluğu bulunmayan tüzel kişiler, elektronik tebligat adresi almak için PTT’ye başvurabilir.

Bu başvuru gerçekleştiği hallerde size bir tebligatın mevcudiyeti elektronik yolla bildirilir. Bu yol işte okuyucumun sorduğu problemi halledecek en son teknik imkanı sunan bir yoldur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder