Tamer Heper Tedbirli olsanız iyi olur
HABERİ PAYLAŞ

Tedbirli olsanız iyi olur

10 Eylül 2019’da evimi kiraya vermiştim. Şimdi benim ihtiyacım var. Kiracıya ihtarname gönderdim hâlâ çıkmadı. Telefonumu açmıyor ama kiraları yatırıyor. Ben ise elimde bavul ev ev geziyorum. Kiracımı nasıl çıkarırım? T.G.

***

Okuyucumun ismi bana yabancı gelmiyor, sanırım benzer sorularına yanıt vermişim, bu da sonuncu sorusu olsa gerek. Zira benzer sorulara da çokça yanıt verdiğimi hatırlıyorum ama biliyorum kimi benzer sorular daha çok gelecek. Bu soruya yanıt vereyim ki gelecek sorular için de yol gösterici olsun. Efendim kiracıya ‘çık’ deyince kiracı çıkmaz. Kirasını öder ve oturmaya devam eder. Kiraya verenin kiracıyı ihtiyacı nedeni ile çıkarması için dava açması lazım. Bu dava, kira dönemi başında ve bir ay içinde açılır.

Haberin Devamı

Okuyucum süresi içinde tahliye talepli dava açacak ve açtığı davada ihtiyacını ispatlayacak. Elinde bavul ile neden ev ev gezdiğini bilmiyorum, acaba kiralık ev mi arıyor, bunu neden arıyor onu da bilmiyorum ama açacağı davada bunu mahkemede ispat edecek ki mahkeme tahliye kararı versin. İhtiyacını ispatlayamadığı takdirde de davası reddolacak. Yani dava açtı diye tahliye kararı kesin değil. Bunun yanında dilelim ki süresinde davasını açtı, diyelim ki ihtiyacını ispat imkanı da var yani elindeki deliller yeterli, iyi ama bu dava ortalama bir yıl sürer. Sonra istinaf başvurusu var. İstinaftan dönmeden kiracı çıkmayabilir. Teminat yatırarak oturmaya devam eder.

***

Yani okuyucum davasında haklı görülse bile kiracının çıkması için önünde iki sereye yakın bir süre var. Bunu şunun için hatırlatıyorum, okuyucum evine hemen kavuşamayabileceği için önlem alsın, kapı kapı gezmesin, en kötü ihtimali düşünsün ve barınma imkanını geçici bile olsa sağlasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder