Tamer Heper Teşekkür ediyorum
HABERİ PAYLAŞ

Teşekkür ediyorum

Teşekkürüm Konya 1’inci İdare Mahkemesi’ne. Sebebi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Konya ve Karaman’da dünyada yalnızca Türkiye’de görülen Anadolu yaban koyunu ile nesli tükenme tehlikesi altında olan yaban keçisi avına ilişkin açtığı ihale için yürütmeyi durdurma kararı vermesi.

*****

Dava 24 Kasım’da açılmış ve şimdi karar verilmiş. Yani karar ihale tamamlanıp, hayvanlar öldürüldükten sonra da verilebilirdi. Ancak zaten yürütmeyi durdurma kararı, doğacak bir zararın önlenmesi için verilmeli ve bu açıklanan olayda gerçekleşmiş durumda. İşte teşekkürüm bunun için. Ben zaman zaman köşemde yazıyorum ve hayvansevenlerden çokça olumlu görüş alıyorum. İddiam şudur: Avcılık bir spor olamaz. Son model silahlarla metrelerce uzaktan masum hayvanların öldürülmesi kabul edilebilir bir husus değildir. Hiç tereddütsüz söyleyeyim ki her canlının benim kadar, sizin kadar yaşama hakkı vardır. Bunun tek istisnası bulunuyor, o da meşru müdafaadır. Bunun dışında hiçbir canlı öldürülemez, hele hele adına spor denilen ‘avlanma’ yöntemi bu nedenle kabul edilmez.

Haberin Devamı

*****

İnsanlık olarak yapmamız gereken, kimseye zarar vermeyen bu hayvanları keyfine öldürmek değil tam tersine yaşam alanlarını sağlamaktır. Üç kuruş için bu canlara kıyılamaz. İşte bu katliamı önlediği için Konya 1’inci İdare Mahkemesi’ne teşekkür ediyorum. Bu tür müracaatların da iş işten geçmeden sonuca bağlanmasını bekliyorum. Bu hayvanların varlığı bizim yaşamımız için şart. Unutmayalım dünyaya önce bitkiler sonra hayvanlar ve en son insanlar geldi. Biz onlara muhtacız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder