Tamer Heper Toplantıda karar alınacak
HABERİ PAYLAŞ

Toplantıda karar alınacak

Binamızdaki yönetim planına göre yönetim kurulu üç kişidir. Ancak şimdi genel kurul yapılmadan kapı kapı dolaşıp yönetici sayısı bire indirilmiş. Bu geçerli mi? ● S.C.

Yönetici sayısının değiştirilmesi yönetim planının değiştirilmesi şeklinde olabilir. Yönetim planının değiştirilmesinin ise belli şekli vardır. Yönetim planı değişikliği, kat malikleri kurulunun bu gündemle toplanması ve bağımsız bölüm sayısının 4/5’inin oyu ile olabilir. Bunun dışında bir yönetim planı değişikliği yapılamaz. Bunun dışında yapılan yönetim planı değişikliği geçersizdir ve dava konusu yapılabilir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Bazı sorular içinde 4/5 oranı için tereddüt olduğunu görüyorum. Bazı okuyucularım bu oranın toplantıya katılanların sayısı içinde aranacağı, bazı okuyucularım da tüm bağımsız bölüm sayısına göre hesaplanacağı görüşünde. Oysa bu hususta tereddüt yoktur. 4/5 oranı toplantıya katılanların değil tüm bağımsız bölüm sayısının gözönüne alınarak hesaplanması gereken bir orandır.

Ayrıca kapı kapı gezip imza toplanarak yönetim planı değişikliği yapılamaz. Bu amaçla yapılan toplantıda görüşülür ve yine dikkat edilmesi gereken bir başka husus da bahsedilen şartların yeni yönetim planı yapılması için değil, yönetim planı değişikliği için olmasıdır. Yeni bir yönetim planı yapılacak ise tam iştirak aranır. Şayet ilk defa toplu yapıya geçilecek ve bu amaçla yeni bir yönetim planı yapılacak ise bu halde bağımsız bölüm sayısının yarıdan bir fazlasının oyu yeterli olacaktır.

Biraz karışık gibi oldu ama daha açık anlatmak mümkün değil, konu önemli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder