Tamer Heper Trafik kuralları
HABERİ PAYLAŞ

Trafik kuralları

Şehirlerdeki araç yoğunluğu hem her gün artıyor hem de kurallara uymama konusunda endişe verici bir durum gözleniyor. Bu kuralların çoğunun sürücü tarafından bilinmediğine eminim. Zaman zaman bunları hatırlatır mısınız? l L.M.

***

Okuyucularıma hukuki meselelerde elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Tam yazılarımın 41’inci yılında yazdıklarımın okuyucularımı hukuki konularda bilgilendirdiğine tanık oluyorum. İlk yıllar gelen sorularla bugün gelen sorular arasında dağlar kadar fark var.

Haberin Devamı

Bu da beni çok memnun ediyor. Trafik kurallarına gelince; trafiğe çıkan kimseler, önce eğitimden geçiyor sonra imtihana giriyor, ondan sonra da trafiğe çıkıyor. Yani araç süren herkes bu konuda eğitimli. Ama ne yazık ki uygulamada tam bir acemilik veya vurdumduymazlık var. Bu da hayati önem taşıyor. İsteğe bağlı olarak bazı trafik kurallarını vereyim.

***

Karayollarında trafiğin akışı: Karayollarında trafik sağdan akar. Aksine işaret bulunmadıkça sürücüler;

a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,

c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,

e) İki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet, otomobil, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek zorundadır. Şimdi okuyucularıma soruyorum, yüzde kaçımız bu kurallara uyuyoruz? Okuyucularımın isteği üzerine zaman zaman trafik kurallarını köşeme almaya karar verdim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder