Tamer Heper Vasi denetim altındadır
HABERİ PAYLAŞ

Vasi denetim altındadır

Eşimden ayrıldım. İki tane çocuğum var. Ayrıldığım eşimin annesi hayatta. Miras kontrolü halaya verilmiş ancak ona ait malları satıp bitiriyorlar. Ayrıldığım eşim alkolik ve kumar bağımlısı. Amcalar da benzer durumda. Yani babaları ölene kadar mirastan bir şey kalmayacak. Bunu önlemenin bir yolu yok mu? P.Y. 

Şimdi okuyucumun miras payı beklediği kimse çocuklarının babası değil, miras beklenen kimse çocukların babaannesi. Dolayısıyla babanın uygunsuz hayat yaşamasının bugün için mirasa bir etkisi yok, etki dolaylı. Yani bir gün babaanne ölecek, miras baba ve babanın kardeşlerine kalacak ama o tarihe kadar hem babaanne hem de baba mirası tüketecek, korku bu.

Haberin Devamı

Peki ama miras kontrolünün halada olmasının anlamı ne? Bir kimse ölmeden miras konu olmaz ki. Babaanne hayatta ise henüz miras ortada yok, sadece yaşayan babaannenin malvarlığı var. Üstelik herkes yaşamı boyunca kendi malvarlığı ile ilgili her türlü yasal işlemi yapabilir. Dolayısıyla bugün için miras nedeni ile bir girişim söz konusu değil. Şayet babaanne akıl sağlığı yönünden vesayet altına alındı ise bu halde de kendisine tayin olunan vasi mahkemenin denetimi altında yani malvarlığı yok ediliyor ise bunun hesabını vasinin vermesi gerekir. Hatta gerekirse vasi değiştirilir, zarara uğratan vasi bunu öder.

Şayet bugün çocuklarınızın ihtiyacı var ise ayrıldığınız eşinizden iştirak nafakası talep edebilir, bu yolla ihtiyaçlarını giderecek kadar bir nafakaya sahip olabilirsiniz. Olay bir hukuki girişimi gerektiriyor ise bu halde bir meslektaşımın yardımını almanız en doğru davranıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder