Yazarlar Vekaleten temsil geçerlidir
HABERİ PAYLAŞ

Vekaleten temsil geçerlidir

Yönetim, mevcut yönetim planını değiştirmek için taslak hazırlamış. Bunun kabul edilmesi için her kat maliki kendisi mi imzalayacak, vekaleten başkasına imzalatabilir mi? Ayrıca bu yeni yönetim planını kat maliki kendisi okuyup her sayfasını paraf etmesi gerekli mi? Bu vekaletlerle 5/4 sağlanabilir mi? K.E.

Okuyucumun merak ettiği husus yönetim planı değişikliği konusunda vekilin oyunun geçerli olup olmadığı yönünde ama bana kalırsa gözden kaçan bir husus var ki öncelikli önemi haiz. Şöyle: Okuyucum diyor ki yönetim planı hazırlamış, kabul edilmesi için kat maliki kendi mi imzalayacak? Kat maliki her sayfasını okuyup paraf mı edecek? Yani buradan çıkarabileceğim bir sonuç var, sanki yönetim bir yönetim planı değişikliği hazırlamış, kat maliklerine gönderiyor, kapı kapı dolaşıp imza toplayacak. Şayet cümleden çıkan anlam bu ise zaten asile veya vekile bakılmaksızın, nisap sağlansa bile böyle bir yönetim planı değişikliği geçerli değildir. Zira yönetim planı değişikliği kat malikleri kurulunda müzakere edilerek sonuçlandırılır. Kat malikleri kurulunda görüşülür, tartışılır, bu toplantıda 4/5 oy oranı sağlanırsa yönetim planı değişikliği kabul edilir. Yoksa kapı kapı gezerek, mail olarak atarak vs. başka yollarla yapılan değişiklik geçerli değildir.

Haberin Devamı

Peki yasaya uygun olarak kat malikleri kurul toplantısında görüşülmesinde bir kimseyi geçerli vekil temsil ediyor ise vekilin olumlu veya olumsuz oyu geçerli mi? Evet geçerli. Kat malikleri kurulunda vekilin temsili için bazı geçerlilik şartı vardır bir kişi belli sayıda kimseyi temsil eder, vekalet metninde temsil o tarihli toplantı için mi verilmiştir yoksa geçmiş toplantılar için mi verilmiştir gibi geçerliliği etkileyen hususlara bakılır ve geçerli bir vekalet söz konusu ise evet vekilin oyu bu konuda da geçerlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder