Tamer Heper Vekaletin türü ne?
HABERİ PAYLAŞ

Vekaletin türü ne?

Babam, ablama vekaletname verdi. Vekaletname içeriğini bilmiyorum ancak satma hakkı olduğunu biliyorum. Burada keyfe keder evi konusunda bir usulsüzlük yaparsa benim saklı payım havaya mı uçmuş olacak? l X.X

***

Okuyucumun özel olarak talebi karşısında isminin baş harflerini bile koymadım. Eee bu da okuyucumun hakkıdır. Ben zaten okuyucularımın yüzde 90’ı isminin yazılmasını istemediği için isim koymuyorum, sadece isim ve soyadının baş harflerini koyuyorum. Ancak bazı hallerde sorusunun özelliği nedeni ile bunu da istemeyenler çıkıyor. Bugün de işte bu istek üzerine soru soran okuyucumun isim ve soyad baş harflerini bile koymadım, yerine X.X. koydum, mesele bu. Şimdi geleyim yanıtıma.

Haberin Devamı

***

Bir gayrimenkulle ilgili birine vekaletname verilecekse bunun için özel şekle tabi vekaletname tanzimi şarttır. Bunun adı ‘düzenleme şeklinde vekalettir’. Öncelikle okuyucum vekaletnamenin şekline bir bakacak. Şayet başlığında ‘Düzenleme Şeklinde Vekaletname’ ibaresi yoksa örneğin genel vekaletname yazıyorsa bu vekaletname ile tapuda işlem yapılamaz.

Sadece ‘ben biliyorum, yetki verildi’ demekle olmuyor. Sonra bu vekaletname ile yapılacak işlemin türü önemli. Bu vekaletname ile bir satış yapılacaksa okuyucumun yapabileceği bir engelleme olmayacak. Bunun dışında kendisinin miras payından ve de özellikle saklı payını bertaraf edecek birtakım yollara başvurulacaksa buna karşı bir takım hukuki yollara başvurma hakkı olacak ama bu ancak babasının vefatından sonra olacak. Baba hayatta iken başvurabileceği bir yol yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder