Tamer Heper Yakıt bedeli ödenecek
HABERİ PAYLAŞ

Yakıt bedeli ödenecek

16 bağımsız bölümlü bir binada mevcut işyerini kiraladım. Binada merkezi ısıtma sistemi var. Her bağımsız bölüm, arsa payına göre yakıt bedeli ödüyormuş. Ben ise işyerinde merkezi ısıtma sistemine ihtiyacım olmayacağı için kalorifer peteklerini söktüm. Bu durumda yakıt bedeli ödeyecek miyim? l F.K.

***

Önce bu yazımı okuyacak okuyucularım yadırgamasın, ‘yaza giriyorken ısınma problemi nereden çıktı?’ diyeceklerdir. Tamam da bana bu soruyu soran okuyucum, kış aylarında yazmış ama sırası şimdi geldi. Ne yapayım kabahat bende değil, soruların çokluğundan hemen yanıt veremiyorum.

Haberin Devamı

Bu husus elbette üzüntü verici olmasının yanında bir de köşemin gördüğü ilgi açısından memnuniyet verici. Yani ne kadar çok okuyucumun işini gördüğünün, derdine derman olduğunun göstergesi. Yine de eminim bu yanıt; okuyucumun ve köşemi takip eden diğer okuyucularımın önümüzdeki günlerde işine yarayacaktır.

***

Efendim, merkezi ısınma sistemi olan binalarda, bir bağımsız bölümün yakıt bedelinden muaf tutulması için yönetim planında buna dair madde bulunması şarttır. Bunun dışında, yönetim planında bağımsız tutulma konusunda bir madde yok ise bu halde de sıhhi tesisata ait tasdikli projeye bakılır. Projede bağımsız bölümde tesisat öngörülmemiş ise yakıt bedelinden muaf tutulur.

Ancak okuyucumun olayında olduğu gibi işyeri dahi olsa bir bağımsız bölümde ısınma sistemi kuruluysa ve yönetim planında giderini bölüşme konusunda bir muafiyet tanınmıyorsa, bağımsız bölüm maliki tarafından radyatörler sökülse bile o bağımsız bölüm maliki yakıt giderine katılmak durumundadır. Radyatörü sökmekle yakıt giderinden kurtulamaz. Okuyucum da anlatılan olayda şayet yönetim planında bir muafiyetten söz edilmiyorma, radyatörleri sökmüş olmasına rağmen önümüzdeki kışa ait yakıt giderine katılacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder