Tamer Heper Yasaklama yok
HABERİ PAYLAŞ

Yasaklama yok

Sitemizde evlerde kimlik belgesi olan kedi beslendiği gibi site dışında yaşayan kedileri de besliyoruz. Bunların sayısını belli sınırlarda tutmak için de bunları kısırlaştırıyoruz. Hayatlarının idamesi için de belli yerlere su ve mama koyuyoruz. Ancak bazı kat malikleri bunlara karşı. Yönetim de ara sıra kapılara yazı asarak kedilerin pencerelerdeki sinekliklere zarar verdiğini, bunları yönetimin karşılamayacağını ifade eden kedilere karşı olumsuz görüş bildiren yazılar asıyor. Bu durum bizler için yasal bir durum ifade eder mi? l İ.K.

Haberin Devamı

***

Bizim kat mülkiyeti mevzuatımızda benim her zaman karşı çıktığım bir uygulama var. ‘Yönetim planında bağımsız bölümlerde hayvan beslenmeyeceğine dair hüküm varsa buna uyulur’ hükmü çerçevesinde mahkemeler de inanılmaz biçimde hayvanların evlerden uzaklaştırılmasına karar veriyor.

Ben hayatım boyunca buna karşı çıktım. Evde beslenen bir hayvan adeta o ailenin bir ferdi olur, bir fert sokağa nasıl atılır? Sağlıkçılar ise yalnız yaşayanlara veya yaşlılara hayvan beslemelerini öneriyor. Yani bizler hayvanlarla birlikteysek yaşayabiliyoruz.

En son örnek, İzmir depremi... Köpekler insanların giremediği yere girdi ve hayat kurtardı. Yani işimize geldiğinde, hayat kurtarırken hayvanlar iyi, sevgi ile beslemeye geldiğinde kötü... Böyle bir şey olabilir mi? Bugün kanseri teşhis edecek köpekler eğitiliyor. Kanseri bulurken hayvan iyi, sevmek isteyenler olunca kötü. İnanılmaz bir zihniyet.

***

Geleyim okuyucumun sorusuna... Site içinde hayvan besleme yasağı diye bir yasak yok. Bir siteye dışarıdan her gün kaç kedi kaç köpek girer bilinmez. Madem ki bir site içinde yaşıyoruz, buralara onlar da girecek. Hele okuyucumun bahsettiği gibi, aşılı, kısırlaştırılmış, belli yerlerde yiyecekleri olan hayvanlar, çocuklarınız için bir sevgi kaynağı, yaşlılarınız için bir sağlık unsuru.

Üstelik yasaklayıcı bir kanun yok. Bazı topluma açık yerlerde bizlere yanaşan kedi veya köpekleri kovalayanlar olduğunda ‘niye kovaladın’ diye soruyorum. Yanıt şu: ‘Bazı müşterilerimiz istemiyor.’ İyi de ‘ben istiyorum ve seviyorum. İstemeyenlerin benden üstünlüğü ne, niye onu tercih ettin?’ Bunun yanıtını şimdiye kadar hiç kimse veremedi.

Haberin Devamı

***

Bir soru daha... Yazın bunaltıcı sıcağında, kışın karda, idari mekanizma televizyonda ve gazetelerde, ‘sokak hayvanları için bir kap su koyun’ anonsu yapmıyor mu? Bu bir suç teşkil etse bu anons yapılır mı? Siz hiç sahibinin mezarından ayrılmayan ona sevgisini ve bağlılığını bu kadar öteye götüren köpeklere tanık olmadınız mı? Sevgili okuyucularım bilelim ki bu hayvanlar bizim vazgeçilmez dostumuzdur. Yeter ki dostluklarının kıymetini bilelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder