Tamer Heper Yasal yoldan ayrılmayacağız
HABERİ PAYLAŞ

Yasal yoldan ayrılmayacağız

Sayın Tamer Heper, bize yol gösteriyorsunuz sağ olun tamam ama mesela bizim binada bir yönetici var üç yıldır ne toplantıya davet yapıyor ne alınan kararları bildiriyor. Bunlar yetmiyormuş gibi binanın altını kazıyor, kendine işyeri açıyor.

Kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Ben karşı çıkınca da üzerime saldırıyor. Bu nedenle kendisiyle muhatap bile olamıyorum. Şimdi sizin söylediklerinizle bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım dersiniz? ● N.Ç.

★ ★ ★ ★ ★

Değerli okuyucum köşem için yazdıklarınıza teşekkür ederim. Beni yıllardır okuyorsunuz. Anlattıklarım her zaman yasalar çerçevesinde yapılması gerekenler. Karşımızda yasaya uymayan biri varsa onunla da yasalar çerçevesinde mücadele edilecek.

Haberin Devamı

Örneğin binanızda yasalara aykırı yapılaşma varsa bağlı bulunulan belediyeye ihbar etmek gerekir. Size bir saldırı olması durumunda ise zabıtadan yardım istemek ve tamamlanan bir saldırı için savcılığa şikayette bulunmak gerekir. Ancak burada okuyucularımın sormasına meydan vermeden ben bir soru sorayım.

Peki savcılığa başvurmak için önce dayak yemek mi lazım? Asla, öncelikle her türlü şiddete karşıyım. Toplumun artık bu tutumdan vazgeçmesi şarttır. Bunun için de hukuki önlemlerin etkili olması lazım. Etkili önlemler yasa dışı davranışları engelleyebilecektir.

Ben bu tutumlara karşı her zaman yasal çerçeve içinde davranış önerdim ve yanıt verdim. Halen de okuyucuma yasadışı bir davranış önermiyorum.

★ ★ ★ ★ ★

Yönetici olduğunu iddia eden kişinin yönetici sıfatı ile yaptığı işlere tabi olmayabilirsiniz. Kendisinin yönetici olmadığının tespiti yönünde bir dava açabilirsiniz. Para toplanacak nedenler için kesinleşmiş işletme projesi olmalıdır. Bu yoksa para ödemede dikkatli olunabilinir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder