Tamer Heper Yeni yılınız kutlu olsun
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yılınız kutlu olsun

Haberin Devamı

Yıllar önce bir yılbaşı arifesinde yaşandığı söylenen fıkra gibi bir olay anlatılırdı. Ben pek gülmüştüm ve köşeme almıştım. Çok zaman geçtiği için hatırlanmayacağı düşüncesi ile bir kez daha yılbaşı neşesi olarak aktarmakta mahzur görmüyorum.

Olay Beyoğlu’nda geçiyor. Bir çift kürkçü dükkanına giriyorlar. Mağazadaki kürklere bakıyorlar, beğenmiyorlar, daha kalitelisi yok mu? diye soruyorlar.

Dükkan sahibi çiftleri arka odaya alıyor ve daha değerli kürkleri gösteriyor. Hanım biraz müşkülpesent, biraz daha kalitelisini arıyor. En kalitelileri çıkarılıyor.

Nihayet bunlardan biri beğeniliyor. Oldukça yüklü bir fiyatta anlaşıyorlar ve bey çek defterini çıkarıp ödeme yapmak istiyor. Ancak dükkan sahibi “Afedersiniz, çek kabul etmiyoruz nakit çalışıyoruz” diyor.

Bu durumda yanlarında nakitle hazırlıklı gelmediklerini, olayın birden geliştiğini söyleyen bey bir teklif getiriyor: “Siz çeki alın, kürk de sizde kalsın, yarın yılbaşı tatili, tatilden sonra çeki bankaya ibraz edin, tahsilatı yapın, biz sonra gelip kürkü alalım.”

★ ★ ★ ★ ★

Dükkan sahibi bu teklifi kabul ediyor. Çek bırakılıyor, kürk de paketlenip mağzada emniyete alınıyor ve yılbaşı sonrası çeki yazan bey kürkçü tarafından telefonla aranıyor.

Çek bankada karşılıksız çıkmış. Telefondaki çeki yazan bey hiç şaşırmıyor, “Karşılığı olmadığını biliyorum, çeki yırtıp atabilirsiniz, kürk de sizde kalsın.

Ben bu kürk uğruna muhteşem bir yılbaşı geçirdim, size de teşekkür ederim” diyor. Olayın kürkçü dükkanında geçtiği anlatıldığı için kürkten söz ettim.

Değerli okuyucularım o kürkler doğadaki sahiplerine aittir, bizlere değil. Lütfen kürk kullanmayalım, kullanılacak ne güzel malzemelerimiz varken, bu hayvanlara yazık etmeyelim, onlar varsa bizler varız. Bu vesile ile tüm okuyucularımın yeni yılını kutlar, mutluluklar dilerim. 2018’de her şey gönlünüzce olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder