Tamer Heper Yönetici masrafa katılır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Yönetici masrafa katılır mı?

30 dairelik apartmanda, apartman gideri olarak elektrik, su, asansör bakımı ve temizlik giderleri toplanıyor ama yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor.

Çatı tadilatı asansör bakımı ve tamiratı, mantolama ile apartman içi badana ve boyalar için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi? ● E.A.

Okuyucumun mektubunun ekinde bu günlerde toplantılarının olacağı, sorununun acil olduğu notu var, bu nedenle ona öncelik tanıdım.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Bir binada kat malikleri toplantısında başkaca bir karar alınmamış, yönetim planında da aksine bir hüküm yoksa yönetici mutad giderlere yarı oranında katılır. Mutad giderler de her ay periyodik ödenen yakıt, kapıcı ücreti, genel su-elektrik gibi giderlerdir.

Bunun dışında okuyucumun ikinci satırda saydığı asansör onarımı, mantolama gibi giderler mutad giderlerden değildir. Dolayısıyla yönetici bunlara her bağımsız bölüm maliki gibi tam iştirak olarak katılır.

★ ★ ★ ★ ★

Bu anlattığım, yukarıda söylediğim gibi yasa hükmü olup amir hüküm değildir, aksine kararlar alınabilir. Dolayısıyla okuyucumun binasında durumun ne olduğunu netleştirmek için, yönetim planının ve bugün uygulanmakta olan kat malikleri kurul kararının incelenmesi gerekmektedir.

Okuyucumun mektubunda böyle bir kararın yönetici ve denetçi ile birlikte alındığı bilgisi var. Böyle bir karar yönetim kurulunda alınamayacağı gibi denetçiler sadece kontrol mekanizması olup karar mekanizması değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder