Tamer Heper Yöneticiniz yok
HABERİ PAYLAŞ

Yöneticiniz yok

Sitemiz iki blok 38 bağımsız bölüm. Ancak yönetim problemimiz var. Mantolama sırasında müteahhit yarım bırakıp gitti. Yönetici para toplayamadım diyor. Kapıcı bizde çalışıyor görünürken başka yerlerde çalışıyor. Kapı bozuk her isteyen içeri giriyor. Neticede hırsız da girdi. Derken yarım kalan işleri tamamlamak için bir komşu ile yönetimi üstlenmeye kalktık ama bir gün kapımıza yazı bırakıldı. Başka bir komşu bizim yetkimiz olmadığı için para vermeyeceğini bildiriyordu. Eski yönetici 5.5 senedir toplantı yapmadı ama bugün karar defterini de vermiyor. Ne yapabiliriz? ● Z.Ö.

Haberin Devamı

Bir binada her bağımsız bölüm malikinin güven içinde ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek en tabii istektir. Öyle kapısı açık, içerisi bakımsız, güvenlikten uzak yaşamak istemez ve bunda haklıdır. Önce şunu söyleyeyim. 5.5 sene önce seçilmiş yöneticiniz bugün artık yönetici değil. Çünkü yönetici bir yıl için seçilir. Yani bugün binanızda yönetici yoktur. Yapılması gereken ilk fırsatta bir kat malikleri kurulu toplantısı yapmaktır. Binalarda denetçi var ise bunun talebi ile de toplantı yapılır ama binanızdaki denetçinin de yetkisi kalmamış.

★ ★ ★ ★ ★

Bu halde 38 bağımsız bölümün 13’ünün talebi ile toplanacaksınız. Bunu sağlamanın zor olmadığını görüyorum. Elinizde eskiden tasdik edilmiş karar defterinin bulunmayışı bu toplantının yapılmasına engel değil. Toplanır, karar alırsınız, kararları düz beyaz kağıda yazarsınız, sonradan seçilen yöneticiler bu kararları, karar defterinin boş sayfasına yapıştırır.

Peki böyle bir toplantı yapılmadan acil işler için ne yapılır? Bunun için bir kişi toplayabildiği kadar para toplar, acil işi yapar sonra masrafa katılmayanlara rücu eder. Sokak kapısının yapılması işinin acil bir emniyet tedbiri olduğunun kabulü gerekir. Tekrarlarsak, bilin ki bugün için binanızda yönetim yoktur. Artık eski yöneticiden söz etmeyin. Edenlere de bu hususu hatırlatın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder