Tamer Heper Zamana ihtiyaç var
HABERİ PAYLAŞ

Zamana ihtiyaç var

2 Ağustos 2020’de Zonguldak’ta daire satın aldım. Alma sebebim ikamet etme amaçlı. Bu şehirde başka bir dairem olmadığı için halen kirada oturuyorum. Satın aldığım dairede yaklaşık 8 yıldır oturan kiracı mevcut. Kendisiyle konuştum çıkma gibi bir niyeti yok. Bu kiracıyı tahliyenin şartları nelerdir? l U.D.

***

Okuyucumun anlattığı konuda tahliye şartları şöyledir: Kendisi satın alma tarihinden itibaren bir ay içinde kiracıya bir ihtarname göndererek kendisinin yeni malik olduğunu, daireye ihtiyacı bulunduğunu, bu nedenle altı ayın sonunda sözleşmenin feshedileceğini ve mecuru tahliye etmesi gerektiğini bildirecek. Sonrasında altı ay bekleyecek ve kiracı çıkmazsa ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacak.

Haberin Devamı

***

Peki her durumda altı ay beklemek zorunda mı? Hayır, bu altı ay içinde kira sözleşmesinin tarih itibarıyla son bulduğu bir tarih söz konusu olursa bu tarihte de tahliye davası açılabilir. Ancak yukarıda bir kelime ile geçtiği gibi açılacak bu davalarda okuyucum bu yere ihtiyacı olduğunu ispatlamak zorunda.

Kendisi kirada oturuyor. Bu kendisinin satın aldığı bu yere ihtiyacı olduğuna bir karine olarak kabul edilebilir. Davalar uzun sürer mi? Birinci sırada altı ay beklemeyi göz önüne aldığınızda bir de tahliye davası için geçecek süreyi göz önüne alırsanız evet biraz zaman geçecek ama başka da bir çare görülmüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder