Uğur Alkapar 2022'nin en iyileri
HABERİ PAYLAŞ

2022'nin en iyileri

Geçen yıl olduğu gibi bu sene de ‘Pop Bizde’ Instagram blogunun sahibi Kaan Ölker ile 2022 yılının müzikteki en iyilerini seçtik. Bütün yıl onları dinledik, onları konuştuk.

En İyi Pop Kadın: Melek Mosso
En İyi Albüm: UZİ-El Chavo
En İyi Şarkı: Köfn-Bir Tek Ben Anlarım
En İyi Cover: Zeynep Bastık-Ara
Yılın Viral Hiti: Simge-Aşkın Olayım
Yılın Konseri: Gazapizm Senfoni İstanbul 2022
Yılın Konser Gişesi: Tan Taşçı
En İyi Grup: Sakiler
Yılın Rapçisi: Sefo
En İyi Kadın Arabesk&Fantezi Şarkıcısı: Ebru Yaşar
En İyi Erkek Arabesk&Fantezi Şarkıcısı: Hakan Altun

Haberin Devamı

MÜZİK DÜNYASININ KAPALI KUTUSU

Sosyal medyada konu müzik olunca fikirlerine en çok değer verilen, söyledikleri en çok dikkate alınan Kaan Ölker, ‘Pop Bizde’ Instagram hesabı üzerinden yüz binlerce kişiye ulaşıyor. Birbirinden ünlü şarkıcıların, müzik şirketlerinin, sosyal medya fenomenlerinin yer almak için can attıkları ‘Pop Bizde’yi Z kuşağından bir genç olan Kaan’a sordum.

Bu blog ne zaman başladı?

4 yıldır var. Ama Instagram’da değil başka mecralarda başladı. Demet Akalın’dan Gülben Ergen’e, Tan Taşçı’dan Göksel’e sayısız isimle röportaj yaptım. Ama asıl yükselişim pandemiyle beraber oldu.

Peki ünlüler neden haberlerini önce sana veriyor?

Müzik dünyasının en büyük kapalı kutusu benim. Çok sır, çok kapı arkalarında konuşulan, “Aman kimse duymasın” denilen şeylere şahit oldum. Kimilerini özel haber olarak yayınladım, kimileri ise bende sır olarak kalacak şeyler.

Sırları paylaştığında sorun yaşadın mı?

Haberlerim çok hızlı ses getiriyor. Ansızın “Lütfen kaldır haberi” telefonları, tehdit mesajları geldiği oldu.

Ünlülerle ilişkin nasıl?

Bu camiada tek ünlü dostum İrem Derici. Sırf haberini paylaşmadığım için küsüp, takipten çıkaran ünlüler var. Sürekli övülmek ve alkışlanmak istenen güruh beni rahatsız ediyor.

SAKİNCE DELİRDİK

Lara Çayan'ı bir yıl önce yayınladığı Sezen Aksu cover'ı 'Kalp Unutmaz'dan beri takip ediyorum. Hem vokaliyle hem de duruşu ve tarzıyla bana çok hitap ediyor. Yeni şarkısı 'Tanıdık Acılar' biraz sert ama gerçekçi sözleriyle çok tanıdık durumlara işaret ediyor. Lara Çayan'ın kendi kaleminden çıkan sözlerin en can alıcı yeri şöyle: "Ben hiç iyi değilim/ Sakince delirdim.” En zor delirme de budur işte. Kimse anlamaz, ‘halin nedir’ diye soran olmaz. Lara’nın birçoklarının duygularına tercüman olduğu bu sözlerin müziği kendisi ve düzenlemeyi de yapan Özgür Aksüyek’e ait. İlk dinleyişte sizi sarıp sarmalayan bir şarkı. Lütfen hak ettiği ilgiyi gösterin.

Haberin Devamı

HAYATA DESTEK

Sivil toplum kuruluşlarının hediye seçenekleri özel günler için bir alternatif oldu. Afetlerden etkilenen birey ve toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamak amacıyla kurulan Hayata Destek Derneği yılbaşı için sosyal tasarım dükkanı ‘destekar ‘üzerinden hediye alternatifleri sunuyor. Destekar’dan alışveriş yaparak herkes için daha adil ve eşit bir dünyaya destek olabilirsiniz.

KONSERLİ YILBAŞI COŞKUSU

Yılbaşı yaklaşırken şehrin birçok yerinde irili ufaklı yılbaşı pazarları kuruluyor. Bunlardan en gösterişlisi dün başlayan ve 25 Aralık'a kadar sürecek olan, Beşiktaş'taki Four Seasons Istanbul at the Bosphorus'ta düzenlenen Christmas Market Istanbul. Burada sadece birçok hediyelik eşya bulmakla kalmayacaksınız. Yeme içme markalarının standları, buz pateni, atlıkarınca, dönme dolap gibi eğlenceli etkinlikler de olacak. Ama en bombası ise konserler tabii. Yarın Cem Adrian var. Pazartesi Oscar and the Wolf, salı Yalın, çarşamba Zeynep Bastık, perşembe Melike Şahin, cuma Yaşar, cumartesi hem Evdeki Saat hem de Adamlar ve pazar finalde Ayhan Sicimoğlu sahnede olacak.

Haberin Devamı

2022nin en iyileri

BU DÖNERE 10 PUAN

Döneri çok severim ama eve paket servis söz konusuysa sonuç genelde hayal kırıklığı oluyor. Baydöner bunu çözmüş! Geçtiğimiz günlerde eve sipariş verdiğim İskender’in paketlemesi o kadar iyiydi ki. Üstelik döner kabı sonradan ısıtmak isterseniz mikrodalgaya uygun tasarlanmıştı. Lezzetinden de hiçbir şey kaybetmemişti gelene dek. Pidesi çıtır, döneri sıcacıktı. Yoğurt ve sosu ayrı gelmişti. Baydöner’e lezzet ve paketleme konularında 10 üzerinden 10 veriyorum.

SAHNENİN YILDIZI

İş insanı Hikmet Eraslan’ın Dosso Dossi Fashion Show organizasyonu her yıl Antalya’da yapılıyor. Rusya ve Türki cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden gelen satın almacılar, Türk tekstil üreticileri ile buluşuyor. Bu fuarın en güzel yanı ise Hikmet Eraslan’ın Mr. Dosso Dossi olarak sahneye çıkıp DJ’lik yaptığı, Rusya ve Türkiye’nin büyük isimlerinin konser verdiği dev partiler. Dev derken abarttığımı sanmayın. Metrelerce uzunluk ve genişlikte sahneler, apartman boyunda LED ekranlar, ışık ve ses efektleri derken birçok elektronik müzik festivalinden daha şaşalı görüntülere tanık oluyorsunuz. Pazartesi gününe dek Antalya’da sürecek Dosso Dossi Show’un önceki akşam Antalya Expo Center’daki gösterisi de aynen anlattığım gibiydi. Rusların Tarkan’ı Sergey Lazarev, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş, 5 bin kişiyi coşturan bir konser verdi.

2022nin en iyileri

SEYİRCİ ÇILDIRDI!

Tabii ki sahnenin yıldızı Mr Dosso Dossi yani Hikmet Eraslan’dı. Daha önce Doğubayazıt, Cizre ve Harran’da düzenlediği konserlerle gündeme oturan Eraslan, çaldığı şarkılarla, İngilizce, Türkçe ve Rusça yaptığı anonslarla seyirciyi çılgına çevirdi. Dosso Dossi Fashion Show kapsamında dün de Beşiktaş’ın ünlü futbolcusu Dele Alli’nin sevgilisi İspanyol model Cindy Kimberly’nin baş manken olarak çıktığı bir defile düzenlendi. Kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 60 model, Cindy Kimberly’ye eşlik etti.

SOFİSTİKE YEMEKLER

Şehrin en yenilerinden biri İngiltere’den İstanbul’a teşrif eden, Hint mutfağı sunan Madhu’s. Madhu’s yıllardır İngiltere’de sarayın davetlerdeki menülerini hazırlıyor. Londra’da da en lüks noktalarda şubeleri var. İngiltere dışındaki ilk şubesi de geçtiğimiz günlerde Dolmabahçe’deki Swissotel’de açıldı. Madhu’s İstanbul diğer şubeleri gibi görkemli bir iç mimariye sahip. Açıkçası adımınızı atar atmaz etkileniyorsunuz.

Hem çok şık hem de havalı. Dekordan tabaklara kadar her detay çok etkileyici. Servis ekibi samimi ama mesafeyi korumayı bildiği gibi hızlı ve yemekler konusunda bilgili. Hint mutfağı deyince aklınıza aşırı baharatlı yemekler geliyor olabilir. Bildiklerinizi unutun. Madhu’s’un menüsü için yapılabilecek ana yorum şu: sofistike.

Madhu’s’un imza yemeği olan biber ve limonla marine edilmiş premium kuzu kaburgadan oluşan Nyamah Choma inanılmaz! Kremalı jumbo karides, kimyonlu kızarmış çıtır kalamar, Hint böreği punjabi mutlaka denemeniz gereken lezzetler. Tatlılar ve kokteyller de sürprizli ve memnun edici. Madhu’s özel geceler ve önemli yemekler için çok uygun. Rezervasyonsuz gitmeyin.

2022nin en iyileri

Bidaha gitmek isteyeceksiniz

Ataberk Oral’ın 6 yıl önce Beyoğlu İş Merkezi’nin terasında açtığı BiDaha, yeni nesil meyhanelerin ilki. Mezelerin modern yorumlarıyla, 90’lar Türkçe popu bir arada sunan ilk mekan olduklarını ifade eden Ataberk “Konseptin tuttuğunu görünce o dönem hemen ardımızdan çok mekan açıldı” diyor. BiDaha’nın en güzel yanı yazları üstünün açılması ve püfür püfür bir ortam sağlaması. Kışları ise genç kitlesinin heyecanıyla, ateşiyle zaten ortam çok kolay ısınıyor. Mezeler birçok meyhanede bulacağınızdan çok daha çeşitli, özenli ve lezzetli. Ara sıcaklar ve ana yemekler de BiDaha’ya sizi sadece yemek için bile getirebilecek kadar iyi. Malzeme tedariğinin çok iyi olduğunu söylemeliyim. Bu da yemeklere yansıyor doğal olarak.

2022nin en iyileri

Müthiş atmosfer

Atmosfer ise müthiş. Buranın müdavimleri eğlenmeye hazır birer bomba olarak geliyor belli ki. Herkes her an göbek atıp oynamaya programlı. Biz bir pazar arabesk gecesine gittik. DJ kabinine geçen Ataberk, o ağır müziklerle bile herkesi nasıl coşturacağını çok iyi biliyor. Gençlerin de arabesk şarkılara hakimiyeti, hepsini bilmeleri beni şaşırttı açıkçası. İster göbek atıp eğlenmeye ister efkarlanmaya gidin, BiDaha kaliteli ortamı, başarılı yemekleri ve benzerlerine göre uygun fiyatlarıyla tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz bir yer.

KIRMIZI GECE

10 Aralık’ta İstanbul’da müthiş bir gece yaşadık. Yıllar sonra Lütfi Kırdar’ın altındaki dev salon bir DJ etkinliği için kapılarını açtı. İbiza’nın dillere destan parti zinciri Circoloco, 7 bin kişinin katıldığı dev bir organizasyonla bize eğlenmenin nasıl bir şey olduğunu hatırlattı. Monkey Project’in davetiyle İstanbul’a gelen Circoloco’da Rampa, Seth Troxler, PAWSA, Carlita, Desiree, O.Bee ve Sossa gibi çok önemli 7 DJ sahne aldı. Öğleden sonra başlayıp 10 saat devam eden partiye 41 farklı ülkeden müziksever katıldı. Ses düzeni, ışık efektleri mükemmeldi. Fotoğrafta gördüğünüz üzere kıpkırmızı ve yüksek volümlü bir gece geçirdik. Gençler doyasıya dans etti, ortama dostluk ve arkadaşlık hisleri hakimdi. Tam özlediğimiz gibi bir partiydi açıkçası. Monkey Project, Circoloco’yu bir daha getirsin.

 2022nin en iyileri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder