Uğur Alkapar Alternatif aşk günlükleri
HABERİ PAYLAŞ

Alternatif aşk günlükleri

Ajandadan kadehe, meze tabaklarından tişörte, takıdan postere kadar birçok harika tasarıma imza atan Anason İşleri, 14 Şubat Sevgililer Günü’nden hoşlanmayanlar için alternatif günler önermiş. ‘Aşk Münasebetsizliktir’ başlığı altında önerilen her güne uygun birçok ünlü var.

15 ŞUBAT ESKİ SEVGİLİLER GÜNÜ

İlişkinizi edepli bir şekilde bitirebilmişseniz en iyi sevgili eski sevgilidir. Cinsel gerilim çoktan bitmiş, kankalık enerjisi dolmuştur ortama. Didem Soydan-Umut Eker bu günü kutlayabilir mesela.

Haberin Devamı

16 ŞUBAT MEŞHUR SEVGİLİLER GÜNÜ

Pamuk Prenses’e de aşık olabilir insan, Aslan Adam Vincent’a da. Kime ne? Eğer sevgiliniz oyuncu, şarkıcı, futbolcuysa ya da Seçil Gür’seniz bu gün size. Serdar Ortaç’a selamlar.

Alternatif aşk günlükleri

17 ŞUBAT YASAK SEVGİLİLER GÜNÜ

Aşk-ı memnu. En romantik. Çok tehlikeli. En yakın arkadaşının eski sevgilisiyle çıkanlar bu tarafa lütfen. Demet Özdemir ile Oğuzhan Koç mu dediniz?

18 ŞUBAT POTANSİYEL SEVGİLİLER GÜNÜ

Olur mu olur. Potansiyel sevgilinizi hakiki sevgiliye çevirmek mümkün. Nasıl mümkün olduğunu ben Kerem Bürsin ve Hande Erçel’e şahsen anlatacağım.

19 ŞUBAT SANAL SEVGİLİLER GÜNÜ

Nude atmalar, poke’lar, pşşt’ler... Düne kadar ayıp denen şeyler bugün aşırı normal. Münasebetsizlikte limit gökyüzü. Konu buysa adamımız Rafet El Roman. Sesin güzel midir tatlı kız?

Alternatif aşk günlükleri

20 ŞUBAT PİŞMAN OLUNMUŞ SEVGİLİLER GÜNÜ

Gönül bu. Ota da konar, çöpe de. Her türlü pişmanlık Gökçe Bahadır’dan sorulur. Lütfen artık o da pişman olmayacağı bir aşk bulsun.

Alternatif aşk günlükleri

AYDA 40 BİN ÜRÜN

Metin Şen’in eşi Aslı Şen Instagram’da Mert Vidinli’nin sorularını cevaplamış. Kendi yarattığı kozmetik markasıyla başarılı bir grafik çizen Aslı Şen 26 ürün çıkardığını ve ayda 40 bin ürün sattığını söylemiş. Cemiyet mensubu ailelerin kızları, gelinleri ne zaman bir işe el atsa şaka konusu olurlar. Genelde modacılığa, takı tasarımcılığına soyunurlar ve ürünlerini de kendi çevreleri alır.

Birkaç koleksiyondan sonra da sıkılır “Annelik ağır bastı”, “Evime daha çok vakit ayırmak istedim” gibi açıklamalar yaparlar. Ama Aslı Şen’i onlarla karıştırmamak lazım. Kurduğu işte azimle ilerledi ve başarılı bir marka ortaya çıkardı. Ayda 40 bin ürün çok önemli bir rakam. Başarısı umarım cemiyetin diğer kadınlarına da örnek olur.

Haberin Devamı

BU KIŞ ZOR GEÇECEK

Popüler müziğin son yıllarda gördüğü en iyi şarkı yazarlarından biri olan Fikri Karayel’in heyecanla beklediğim ‘Bitmezse Kış’ı dün yayınlandı. Karayel’in söz ve bestesinde bu kez Ceren Deniz ve Serhan Bülbül ile ortak çalıştığı şarkıda ayrılık var, melankoli var, kış var.

Sevgililer Günü arifesinde oldu mu şimdi bu Fikri? Karayel’in bildiğimiz duygusal pop elektronik sound’undaki ‘Bitmezse Kış’ı müzikal anlamda çok etkileyici. Ama karantinada zaten depresyona girmiş olan bizlere bir darbe de Fikri vurdu dersem abartmış olmam.

14 ŞUBAT İSTATİSTİKLERİ

NG Araştırma, Sevgililer Günü’nü halkımıza sormuş. Çıkan sonuçlar ilginç. Katılımcıların %56’sı bu günü kutlama eğiliminde çıkmış. %27 her zaman kutlarım, %29 genellikle kutlarım, %18 bazen kutlarım demiş. %12 genellikle kutlamam derken, %14 hiçbir zaman kutlamam cevabını vermiş. %39 bugünü sevgisini hissettirmek için bir fırsat olarak görürken, %19 da hediye alıp vermeye güzel bir sebep oluşturduğu için kutluyor.

Haberin Devamı

10 erkekten 2’si çiçek alacağını söylerken 5 kadından 1’i hediye olarak takı beklediğini belirtmiş. 10 kişiden 8’i Sevgililer Günü’nde hediyelik fiyatlarının arttığını düşünüyormuş. 10 kişiden 3’ü de bu günü evde geçirmek istediğini söylemiş. Katılımcıların yüzde 39’u pandemi nedeniyle planlarının değiştiğini söylemiş.

AŞKI DİNLİYORUZ

Dijital müzik platformu Spotify, Sevgililer Günü haftasında kullanıcılarının davranışlarına dayanarak gözlemledikleri bazı trendleri paylaşmış. Dünya genelinde aşk temalı podcast’lerin dinlenme oranında geçen sene bu zamanlara göre yüzde 49 artış olmuş. Türkiye’de ise aşk temalı şarkıların dinlenme oranındaki artış yüzde 397. Yani dört katı!

KALPLERCE

Dışarı çıkma deneyimimiz artık Starbucks’tan bir kahve alıp parkta yürüyüşe çıkmaya indirgendi, malum. Sosyal hayatımıza şekil veren Starbucks, Sevgililer Günü için de birtakım atraksiyonlar düşünmüş. Sadece bu döneme özel salted caramel hot chocolate yapmışlar. Tuzlu karamelli sıcak çikolatayı her zaman bulamazsınız. Bir de kalp şeklinde çikolatalı kurabiye var. Sevgilinize tatlı bir hediye vermek isterseniz.

GENÇ MİMARLAR YARIŞACAK

Nippon Paint’in Filli Boya’yı almasıyla, markanın 13 yıldır düzenlediği Asia Young Designer Awards’ın (Asya Genç Tasarımcılar Ödülleri) kapsamına Türkiye de girdi. 16 ülkede eşzamanlı olarak yapılan yarışma mimarlık ve iç mimarlık olmak üzere iki kategoride; ulusal ve uluslararası olmak üzere de iki aşamada gerçekleşiyor. Bu yıl ‘Empati İçin Tasarla’ temasıyla düzenlenen yarışmayı kazanan ‘Yılın Genç Tasarımcısı’, Harvard Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim alacak. Mimarlık öğrencileri için müthiş fırsat.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder