Uğur Alkapar Annesinin kızı
HABERİ PAYLAŞ

Annesinin kızı

Emel Müftüoğlu’nun 90’larda yaptığı işlere bayılırım. En iyi aranjörlerle çalışır, en güzel şarkıların peşine düşer ne yapar eder alırdı. Kliplerde ise çığır açardı desem yeridir. Sinan Çetin imzalı ‘Faka Bastın’ 90’ların sinema filmi kullanılarak çekilen ilk klibi olabilir. Dönemin en pahalı yönetmenleri Abdullah Oğuz (Hovarda) ve Umur Turagay’a (Hoş Geldin Hüzün) çektirdiği klipler de birer klasiktir.

Sözü oradan, bayrağı devralan kızı Çağrı’ya getirmek istiyorum. Annesi gibi müziği seçen Çağrı Müftüoğlu’nun son parçası ‘Dip’ ülke standartlarının üstünde. Sezen Aksu ve Ozan Bayraşa’nın yaptığı şarkıya Nihat Odabaşı’nın çektiği klip çok başarılı. Çağrı’nın sargı bezlerinden oluşan kostümünü de çok beğendim. İzlemeye, dinlemeye doyamıyorum.

Haberin Devamı

UNESCO’dan takdir

Umut Karakuş, Mihta Yıldırımtaş, Sinan Büdeyri ve daha birçok ünlü şef karantina sürecinin başlarında ‘Sen Güvende Kal’ projesini hayata geçirmişti. Kadıköy’de yaşayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlılara sıcak yemek hizmeti veren ‘Sen Güvende Kal’ Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun örnek projeler listesine girdi.

Proje kapsamında Beslenme Uzmanı Dilara Koçak tarafından hazırlanan menüler belediyenin mutfağında şef ve aşçılar tarafından pişirildi. Sosyal mesafe kuralları gözetilerek yoksul, engelli, kronik rahatsızlığı olan yaşlılara günde iki öğün sıcak yemek götürüldü.

Bu salgının tek iyi yanı herkesin elinden geldiğince zorda kalanlara yardım etmesi ve bir dayanışma ruhu ortaya çıkarması oldu. Umarım bu güzel hava sonrasında da devam eder.

Dijital bayram

Tüm eğlencenin sosyal medyaya taşındığı bu dönemde bayram konserlerinin de dijitalleşmesi kaçınılmazdı. Arife günü akşam 21.00’de Pepsi Türkiye YouTube kanalından yayınlanacak online konserde Ceylan Ertem, Fatma Turgut, Mehmet Erdem, Sertab Erener ve Sıla var. Ünlü isimlerin evlerinden bağlanacakları yayını Beyazıt Öztürk sunacak.

Arı dostu çocuklar

Bugün Dünya Arı Günü. Albert Einstein’ın “Arılar yeryüzünden kaybolursa insanın 4 yıl ömrü kalır” uyarısı artık sık sık karşımıza çıkıyor. Arılar yeryüzünde yaşamın devam etmesi için zincirde çok önemli bir yere sahip. Arıların korunması da yeni nesillerin bu konuda eğitilmesi ve bilinçlenmesinden geçiyor.

Haberin Devamı

TEMA Vakfı, Balparmak ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 2019 yılında hayata geçirilen ‘Arılar Varsa Yarınlar Var’ projesi kapsamında açılan arilarvarsa.org web sitesindeki ‘Çocuklar için’ bölümü yenilendi. Arı dostu çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen sitede müthiş bilgiler var ve eğlenceli bir şekilde aktarılmış. Çocuğunuz varsa mutlaka birlikte göz atın.

Bir kısmı

Hepsi grubu, Gülçin Ergül’ün 2011’de diğer üyelere küsmesiyle dağılmıştı. Geçtiğimiz günlerde barış imzalandı. İmzalandı ama Kanal D’deki ‘2. Sayfa’ya bağlanan Gülçin’in hal ve tavırları grubun bir araya gelmeyeceğini çok net belli etti. Zorlana zorlana “Belki bir hayır işi için bir araya gelebiliriz” lafı çıktı ağzından. O yüzden bu “Barıştılar” haberlerinin müzikal anlamda bir karşılığı yok. Zaten olsa ne olur? Gülçin dışında bu kadar sene piyasada adını duyduğumuz bir Hepsi üyesi oldu mu?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder