Uğur Alkapar Ayakta alkışlandılar
HABERİ PAYLAŞ

Ayakta alkışlandılar

Ayakta alkışlandılar

80. Venedik Film Festivali’ni kırmızı halıda şov yapan ünlülerimiz üzerinden konuştuk ama oraya filmleriyle gidip büyük övgüler alan Türkler de oldu. Selman Nacar’ın yönettiği, Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Erdem Şenocak’ın oynadığı ‘Tereddüt Çizgisi’nin dünya galası geçen pazartesi festivalde yapıldı. Gösterimin ardından dakikalarca ayakta alkışlanan filmin ekibi uluslararası basından büyük ilgi gördü. Film Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Ayakta alkışlandılar

ŞARKILAR OYLANACAK!

Son dönemin popüler grubu Dolu Kadehi Ters Tut, 22 Eylül’de Küçükçiftlik Park’ta, Red Bull Jukebox Sahnesi’nde konser verecek. Bu konserin ilginç bir konsepti var. Söylenecek şarkılar ve tarzları seyirciler tarafından oylama ile belirlenecek. Red Bull bu konsepti tanıtmak için geçen çarşamba Kuruçeşme’deki Korto’da bir davet düzenledi. Popüler müzisyen Paptircem’in sunduğu etkinlikte Dilan Balkay ve Dolu Kadehi Ters Tut sahne aldı. 22 Eylül’deki konserle ilgili olarak da seyircilerin online olarak katılabileceği oylamalar ve konser esnasında gerçekleşecek canlı oylama sistemi hakkında bilgi verildi. DKTT grubunun vokalisti Uğurhan Özay Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bu proje için heyecan duyduklarını söyledi ve “Unutulmaz bir gece olacak” dedi.

BU FİLME DİKKAT!

Altın Portakal yaklaşırken festivalde yarışacak filmler de konuşulmaya başlandı. Benim dikkatimi Kıvanç Sezer’in yazıp yönettiği ‘8X8’ çekti. ‘Babamın Kanatları’ ve ‘Küçük Şeyler’ filmleriyle seyircinin beğenisini kazanan Sezer bu kez tatil için kiraladıkları evde ummadıkları bir sürprizle karşılaşan bir çiftin hesaplaşmalarını anlatıyor. İlişkiler konusuna kafa yoranların özellikle ilginç bulacağı ‘8X8’in başrollerinde Alican Yücesoy, Ece Yüksel ve Halil Babür var.

Ayakta alkışlandılar

MÜTHİŞ BİR SERGİ

Mimar Sinan’ın 500 yıllık eseri, Kurşunlu Han olarak bilinen Rüstem Paşa Kervansarayı, Arthan Galeri’ye ev sahipliği yapıyor. Arthan Galeri’de ise müthiş bir sergi başlıyor. Nuray Özler Yolcu küratörlüğünde farklı disiplinlerde çalışan on iki sanatçıyı bir araya getiren ‘Bağ’ sergisi 16-30 Eylül arasında galeride izlenebilecek. Sanatçılar; Çağdaş Erçelik, Deniz Kurtdere, Fatma Başar, Güneş Özmen Hüseyin Rüstemoğlu, Orçun İlter, Reyhan Uludağ, Sefa Yamak, Selda Okutan Seydi Murat Koç, Şükriye Karaçay ve Utkan Başar.

Haberin Devamı

 Ayakta alkışlandılar

İSTANBUL’A ÖVGÜ

ZAMANSIZ VE EVRENSEL

AKM'nin içinde açılan Biz İstanbul, ambiyansıyla, yemekleriyle İstanbul'a övgü niteliğinde bir restoran. Web sitelerinin girişinde yazan “Bu restoran İstanbul'da yaşamış, İstanbul'dan tat almış, İstanbul'a tat vermiş herkes için” ifadesi Biz'i tek cümlede özetliyor. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı mekân manzarası, alanın ferahlığı ve sandalyesinden masasına ince detaylara gösterilen özenle dikkat çekiyor. Hem İstanbul’un kalbindesiniz hem de zamansız ve evrensel bir mekandasınız. Uzun zamandır hiçbir iç mekândan bu kadar etkilenmemiştim.

KARNIYARIK VE CACIK

Gastronomi dünyasının usta şefi Tolga Atalay’ın liderliğinde hazırlanan menü hem hayran bırakıyor hem de şaşırtıyor. Üç bölüme ayrılıyor Biz. Has Salon’da odun ateşli fırınlar, kömür ızgaraları yer alıyor. Sonra sokak lezzetlerinin yanı sıra imza kokteyllerin de olduğu Bar ve Lounge geliyor. Ağır ateşte pişmiş tencere yemekleri, zeytinyağlılar sunan Lokanta gerçekten esnaf lokantalarını hatırlatıyor. Yerel mutfağımızın yemeklerini en etkileyici sunumlarla karşınıza getiren Biz’de ters köşe seçimler de yapabilirsiniz. Arkadaşınız tablo gibi bir tabakta gelen etli mücver yerken, siz de benim gibi ana yemek listesindeki karnıyarığı seçip yanında domatesli pilav ve cacık kaşıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Ayakta alkışlandılar

YILDIZI HAK EDİYOR

ANADOLU TATLARI

Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar İstanbul’un restoranı Aila, Michelin Rehberi İstanbul 2023’te tavsiye edilen restoran seçilmişti. Aila’nın genç ve yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş kollarını bu kez Michelin yıldızı almak için sıvamış görünüyor. Zira restoranın menüsü bütün yıldızları hak ediyor. Anadolu mutfağının modern yorumlarından oluşan menüde yaz domatesleri salatası, labne peynirli karpuz, yoğurtlu ton balığı, deniz börülceli pancar, uykuluk, Konya yağ somunu gibi tatlar var. Ana yemekte ise mutlaka et yemelisi

DİKEY TARIM

Tatlıya gelince… Hepsi güzel ama kuzu kulağı sorbeli ekmek tatlısı, tatlı sevmeyenleri bile kendine aşık edecek, uzaya götürüp getirecek bir şey. Unutmadan, öyle bir çiğ köfte yapılıyor ki burada, et gözünüzün önünde ezilerek ufalanıyor ve bulgurlu malzemeyle karıştırılıyor. Böyle çiğ köfte yemediğinize eminim. Sadece lezzete değil sürdürülebilirliğe de önem veren Kemal Şef Aila’nın içinde dikey tarım yapıyor. Bu duvar tarlalarında yetiştirdikleri yeşillikleri yemeklerinde taze taze kullanıyor. Zaten mutfağı da laboratuvar gibi. O yemekler de ancak bilim insanı titizliğiyle çıkabilir zaten

Langırt rekoru

Langırt bence dünyanın en eğlenceli masa sporu. Bu işin rekoru da var. Çinliler 137 metre ile dünyanın en uzun langırtı rekoru ellerinde bulunduruyormuş. 23 Eylül Cumartesi günü Kalamış Atatürk Parkı’nda 150 metre ile, ‘Dünyanın En Uzun Langırtı’ rekorunu kırma denemesi yapılacak. Guinness Rekorlar Kitabı’ndan bir gözlemci de bulunacak. Bu arada katılımcılar kendi ekiplerini kurup langırt maçları yapabilecek. Tanerman ve Anıl Piyancı konser verecek.

ORİJİNAL İTALYAN

Zorlu’daki Eataly’nin içine Terraza Italia açıldığında çok sevinmiştim. Pizza ve makarnasıyla ünlü Eataly sonunda fine dining bir İtalyan restoranını hizmete sokmuştu. Terraza aynı kaliteyi bugün de sürdürmeye devam ediyor. Yeni menüsünü tatmak için gittiğim restoranda Eataly’nin şefi Claudio Chinali'yle de sohbet etme fırsatı buldum. Daha önce menüde olan yemekleri geliştirdikleri gibi orijinal tatlar da eklemişler. Mesela artık lazanyanın hamuru ıspanaklı! Merak etmeyin, kıyması duruyor. Kendilerinin yaptığı burrata peynirine fesleğen eklemişler ve şahane olmuş. Kilde pişirilmiş dana bonfile ise mutlaka tadılması gereken bir lezzet. Tabii finali buranın klasiği, mascarpone peyniri dondurmasından tiramisu ile yaptık. Hepsini yedim. Pişman değilim!

Gizli hazine

Kurtuluş’ta harika bir dondurmacı var: Sinem Dondurma. Aksel Kürkçü’nün 2 yıl önce açtığı bu dükkanda İstanbul’un en lezzetli dondurmalarını yersiniz dersem abartmış sayılmam. Çünkü öncelikle kaliteli ve taze malzeme kullanılıyor. Az miktarda yapılıp tüketiliyor ve yenileri imal ediliyor. Sakızlı dondurması bir harika Sinem’in. Sakızı zaten Yunanistan’dan getirtiyorlar. Sorbeleri ise müthiş. Yerken meyvenin tadını o kadar net alıyorsunuz ki! Sütlü dondurmaları da tam usta işi. Kurtuluşluların yakından tanıdığı bu gizli hazineyi siz de keşfedin. Sinem Dondurma Baruthane Caddesi’nde. Ama İstanbul’un her yerine, Tuzla’ya bile, dondurma erimeden paket servis yapabiliyorlar.

HAYDİ KAHVECİLER

İstanbullu kahve severlerin heyecanla beklediği Kahve Festivali 14-17 Eylül tarihlerinde Haliç’teki Tersane’de gerçekleşecek. Metro Türkiye’nin ‘Rioba’ markasıyla sunduğu çekirdek, kapsül, öğütülmüş kahve ve Türk kahvesi çeşitlerini festivalde mutlaka tadın. Bunların yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinden çay çeşitlerini, hazır tatlı ve pastaları da kaçırmayın! Yakalarsanız (ilk gün) Gastronometro şeflerinin hazırladığı kahve atölyesine de katılıp iyi kahve nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Bu arada festivalde Can Bonomo, Kolpa, Bedük, KÖFN, Göksel, Melis Karaduman, İkilem, Kamufle sahne alıyor.

SEZON FİNALİ

Alaçatı’nın simge mekan markalarından biri haline gelen Cabbar Port sezonu yine büyük doluluk oranlarıyla geçirdi. Yemekleri, kokteylleri ve eğlence anlayışı ile Türkiye’de ilk ocakbaşı-kulüp konseptini yaratan Cabbar Port bugün sezonu noktalıyor. Bu akşam son! Kış sezonunda Nişantaşı’ndaki Cabbar’dayız...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder