Uğur Alkapar Berkay deli ediyor
HABERİ PAYLAŞ

Berkay deli ediyor

Bugüne kadar Berkay’ın müziğiyle hiç ilgilenmedim. Geçenlerde Spotify’da karşıma, Berkay’ın Aşkın Nur Yengi cover’ı ‘Ayrılmam’ çıktı. Spotify bu anlamda çok iyi, güncel müziği takip etmeniz kolaylaşıyor. Kayıtsız kalamadım.

Efendim, şarkının Bora Uzer imzalı Berkay versiyonu son dönemde Türk popunda yapılmış en güzel düzenlemelerden biri.

Yeni Türkü’nün dediği gibi şarkı “Hem tanıdık hem yepyeni”. Üzerinden çok geçmeden Berkay 90’larda Emel’in söylediği Harun Kolçak şarkısı ‘Deli Et Beni’yi cover’ladı.

Haberin Devamı

Hani şu klibinde Billur Kalkavan’ın tişörtünü giymeyi unutup duvarlarla aşk yaşadığı şarkı. Berkay, Tepki isimli rap’çi bir beyle şarkıyı bambaşka bir hale sokmuş. Şahane olmuş. Umarım 90’lar albümü yapan İrem Derici, Berkay’ın çalışmalarını takip ediyordur!

KARADENİZ HAVASI

Yeni keşifler demişken, Vadi Açıkhava’da US Polo Assn. Konserleri kapsamında 22 Eylül’de yapılacak Karadeniz gecesinin afişi dikkatimi çekti.

Sahneye çıkacak isimlerden Öykü Gürman ve İmera’yı tanıyorum. Ama Ekin Uzunlar ve Merve Yavuz’u hiç duymamıştım. O da benim cahilliğim.

Ekin Uzunlar, elinde kemençesi, Karadeniz şivesiyle müthiş romantik şarkılar söylüyor. YouTube tıklarının her şey sayıldığı şu dönemde 50 milyondan fazla izlenen şarkıları var.

Yani Karadeniz müziği Kuzeyin oğlu Volkan Konak’tan ibaret değil. Yapımcılar daha çok kişisel çabalarla meşhur olan bu müziğin temsilcileriyle şahane işler yapabilirler. Benden uyandırması.

ALTIN ŞARKILAR

Evet, bugün müzik günü.

Erol Evgin’in ‘Altın Düetler 2’ albümü çıkalı biraz oldu. Sezen Aksu’lu, Emel Sayın’lı ilki biraz daha ağırdı bana göre.

Ama bu kez Atiye, Ceylan Ertem, Demet Sağıroğlu, Kalben, Nil Karaibrahimgil, Farah Zeynep Abdullah gibi isimlerle çok daha dinamik ve genç bir albüm olmuş.

Ben dönüp dönüp dinliyorum.

Bir döneme damgasını vurmuş şarkılara güncel düzenlemelerle ve Erol Evgin’in o -Maşallah- yıllardır değişmeyen sesiyle tadına doyum olmuyor.

YARIŞMA VAR

Türkiye’de 1998 yılından bu yana düzenlenen tek ulusal opera yarışması olma özelliği taşıyan Siemens Opera Yarışması’na kariyerinin başında olan tüm opera sanatçıları katılabiliyor.

Haberin Devamı

Kazanan ise Almanya’daki Karlsruhe Operası’nda bir yıllık eğitim bursu ve Goethe-Institut İstanbul’da dört aylık Almanca dil eğitimi alma fırsatı yakalıyor. Son başvuru tarihi 29 Ağustos. Elemeler ise 6-8 Eylül’de.

OPERACI GENCİN İNANILMAZ SESİ

Konu operadan açılmışken, sizde Doğan Cem Özdemir’den bahsetmek istiyorum.

Kanal D’deki ‘Benimle Söyle’ yarışmasıyla dikkat çeken genç opera sanatçısı birinci olamadı ama milyonların kendisinden haberdar olmasını sağladı. Instagram hesabında (dogancemozdemir) sık sık inanılmaz sesiyle söylediği videoları paylaşıyor. Bazen Kadıköy’de sahneye de çıkıyor. Müzikte farklı bir şeyler arıyorsanız bu genç yeteneği mutlaka takibe alın.

MODA&MÜZİK

Geçen yıl ‘vintage’ temasıyla düzenlenen İstanbul Moda ve Müzik Festivali, bu yıl 24 Ağustos’ta Küçükçiftlik Park’ta. ‘The New Black’ temasını benimseyen festival, katılımcılarını modanın güncel dünyasıyla karşılayacak.

Sahnede ise Mabel Matiz, Gaye Su Akyol, Adamlar, Hey! Douglas(live), Ekin Beril ile İstanbul’un tanınmış DJ’lerinin rüzgarı esecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder