Uğur Alkapar Bir klasik müzik starı
HABERİ PAYLAŞ

Bir klasik müzik starı

Çağdaş Eğitim Vakfı bünyesindeki ÇEV Sanat ‘Genç Yetenekler Projesi’ 2009’da başlamış. Vakıf ülkemizdeki üstün yetenekli genç müzisyenleri keşfederek onların dünya çapında sanatçılar olması için destek veriyor. ÇEV Sanat’ın desteklediği yetenekler bugüne kadar çok iyi yerlere gelmiş, uluslararası üne sahip üniversitelerin öğretim kadrolarına girmiş.

Vakfın müzikte genç yeteneklerin eğitimi için burs fonu yaratmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği ÇEV Sanat Konseri bu yıl 23 Mayıs’ta AKM’de. Haldun Dormen, Halit Ergenç gibi isimlerin yanı sıra vakfın burs verdiği genç yetenekler sahneye çıkacak. Konserin yıldızı ise yeni neslin dünya çapında üne sahip çellisti Jamal Aliyev.

Haberin Devamı

Bir klasik müzik starı

MÜZİKTEKİ GURURUMUZ

2 aylıkken ailesi Azerbaycan’dan Ankara’ya taşınan 28 yaşındaki Jamal dünyada ‘Türk sanatçı’ olarak tanınıyor. 13 yaşında burs kazanarak Londra’ya gitmiş. Uluslararası yarışmalardaki başarılarıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Aliyev birçok önemli salonda çalmış.

Yetenekli olduğu kadar yakışıklı olmasıyla da dikkat çeken Jamal Aliyev geçtiğimiz günlerde ‘Illusion’ adlı albümünü çıkardı. Bu albümde meşhur klasikleri başka enstrümanlarla birlikte herkesin dinleyebileceği aranjmanlarla yorumluyor.

TURİZMİN YILDIZLARI

Pervin Ersoy ve Bilge Kuru’nun kurduğu, iç turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiren Rotahane önceki akşam Beşiktaş Four Seasons Bosphorus Otel’de Yıldız Ödülleri Gecesi düzenledi.

Serkan Çağrı ve Ebru Akel’in sunduğu törende Ersoy “Ülkemizi gezelim projesiyle 3.5 yılda 40 şehir gezdik. 8 şehrimize ödül verdik” dedi. Gecede ödül veren Özcan Deniz, geçtiğimiz günlerde İranlı modacı sevgilisi Samar Dadgar ile Ürgüp’ü ziyaret edip çok memnun kaldıklarını söyledi.

Bir klasik müzik starı

5 BİN BİLET ANINDA BİTTİ

Bu yaz uluslararası yıldızların konser için geleceği haberleri ardı ardına patlıyor. Dünyaca ünlü Amerikalı R&B şarkıcısı Jason Derulo da 25 Mayıs’ta Küçükçiftlik Park’ta sahneye çıkacak! Derulo o kadar seviliyor ki ön satışa sunulan 5 bin bilet anında tükenmiş. Derulo’nun YouTube’da yüz milyonları hatta milyarı geçen şarkıları var. Gerçek bir dünya starı geliyor.

Haberin Devamı

Bir klasik müzik starı

SÜRPRİZ DÜET

YouTube’da Kafalar grubundan bildiğimiz Bilal Hancı müzikal çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor. Hancı’nın ‘Cennetten Çiçek’le meşhur olan Zehra ile seslendirdiği düet şarkısı ‘Bal’a bayıldım. Bu yılın düğünlerdeki ilk dans şarkısı olmaya aday.

Önümüzdeki hafta klibi çekilecek şarkıda sıcak, tatlı bir aşk hikayesi işlenecek. Yaza iddialı bir giriş yapacak olan Bilal Hancı ve Zehra’nın hedefi 100 milyonmuş. Şarkının sözü ve müziği Sefa Nuh Polat’a düzenlemesi Ercan Bal’a ait.

Bir klasik müzik starı

THE STAY ’DE TİYATRO

Alaçatı’daki The Stay Warehouse, hafta sonlarına özel olarak kurulan tiyatro sahnesinde bugün ‘Joseph K.’ oyununu ağırlıyor. Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber, Özgün Aydın’dan oluşan oyuncu kadrosu ve sürükleyici metni ile oyun, 90 dakika, tek perde olarak sahneleniyor. Özgürlüğüne yeniden kavuşmaya çalışırken adalet sistemiyle savaşa giren Joseph K’nın hikayesi The Stay’de izleyiciyle buluşuyor.

Bir klasik müzik starı

YİYEREK SAĞLIKLI OLMAK

Haberin Devamı

İşim yemek yazmak olduğu için hep yemek yiyorum! Seviyorum da... Tabii bu beraberinde sağlık ve kilo problemlerini getirebiliyor. Biliyorsunuz sağlıklı beslenmenin popüler yollarından biri kalori kontrollü bir yemek hizmetine abone olmak.

Onlar size günlük yemeklerini yolluyor ve bu şekilde zayıflıyorsunuz. Ulus’ta, Sağlık Bakanlığı onaylı bir klinikte hizmet veren Mealkaline bu işi bir adım ileriye götürmüş ve sağlık sorunlarınızı gidermeye odaklı bir beslenme vaat ediyor. Konu çok ilgimi çekti. İster kliniğe giderek isterseniz online danıştığınız bir diyetisyenle vücut analiziniz yapılıyor ve size özel bir beslenme programı çıkarılıyor.

Benim için önemli olan yemekler. Sundukları menü doyurucu ve lezzetli geldi bana. Tabii en önemli şey ise bu yola girmeye karar vermek ve şartları yerine getirmek. Sanırım onu da önce kafamızda halletmemiz gerekiyor.

Bir klasik müzik starı

ET CENNETİ

Ülkemizin zincir restoran markaları büyük bir başarı göstererek yeme içme sektöründe kendilerine önemli yerler edinmiş durumda. Hüseyin Aymutlu’nun 23 yıl önce Kadıköy’de açtığı Happy Moon’s da bu restoranların başını çekiyor.

Happy Moon’s Grup çatısı altında artık 48 şube var. Bu süreçte Bob’s’un yanı sıra İkon adı altında üst segmente hitap eden birer alt markası daha oldu Happy Moon’s’un. Ama Aymutlu bununla yetinmedi. Şi
mdi de Etiler Akmerkez’de konuklarını ağırlamaya başlayan No 54 Steak&Grill ile steakhouse alanına giriş yaptı.

Bu şık restoranda tatmanız gereken lezzetlerin başında Tomahawk, Dallas, New York, T-bone gibi neredeyse kiloluk parça etler geliyor. Bunların çok ustaca pişirilmesi önemli ve No 54’te bunu başaran, şehrin ünlü steakhouse’larında çalışmış süper bir kadro var. Buraya özel spagetti et, kuzu tandır da harika.

Bu arada tulum peynirli salatalarını da en az etleri kadar konuşacaksınız, o derece başarılı. Tatlılarda ise kıtır kabak tatlısı ve havuç dilim baklava öne çıkıyor. İçinde dondurmayla tadına doyum olmuyor doğrusu.

Bir klasik müzik starı

KEBAP BURADA YENİR

Tike, şehrimizin en popüler kebap markalarından biri. 1998’de Adanalı dört kuzen tarafından İstinye’de açılan Tike’nin bugün Dubai’de bile şubesi var. Ben geçtiğimiz günlerde Tike Suadiye’deydim. Şahane bir iftar yemeği oldu doğrusu. Ama üşenmeden karşıya geçmemin sebebi Tike’nin meşhur kebaplarıydı.

Bu arada Suadiye Marmaray durağına çok yakın olması da fazla nazlanmadan gitmeme neden oldu. Suadiye’de sahile yakın bir yerdeki Tike’nin dekorasyonu fine dining restoranları aratmıyor. Önü açık bahçe kısmı ise o kadar ferah ki yazın orada yer bulmak muhtemelen imkansızdır. Biz çok özel bir sanat eseri olan Atatürk tablosunun önündeki masaya oturduk.

Bir klasik müzik starı

EŞSİZ BİR KOKOREÇ

Kebaptan önce tattığımız çıtır mantı, içli köfte harikaydı. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümünün ilk mezunlarından olan, mekan sahibi Sabri Toros mükemmel kokoreçi bulmuş. Ben kokoreç sevdalısı biri olarak böylesini yemedim.

Tertemiz, mis kokulu. En güzel rüyalarınıza girer. Suadiye Tike kebap klasiklerinde de iddialı. Tabii ki en iyi eti tedarik edip, işinin ehli ustalara yaptırınca sonuç böyle oluyor. Küşlemeden çöp şiş, Urfa kebap ve tavuk kanat kusursuzdu.

Bir klasik müzik starı

İFTAR MARATONU

Ramazan’ın ilk günlerinden beri iftardan iftara koşuyorum. Oruç günleri bitmeden tavsiyelerimi paylaşıyorum...

CABBAR: Nişantaşı’ndaki Cabbar İstanbul’un en şık ocakbaşı restoranı. İftar menüsünde ise klasik iftariyeliklerin yanında mini lahmacun, içli köfte, soğuk baklava gibi lezzetler var. Ana yemek olarak ise kebap çeşitlerinden seçebiliyorsunuz. Her zamanki Cabbar kalitesiyle tabii ki.

Bir klasik müzik starı

KÖŞKEROĞLU: Bahçelievler’deki Köşkeroğlu tatlılarıyla meşhur olsa da mutfağı da şahane. Şef Eyüp Köşkeroğlu’nun özel reçetesiyle hazırladığı iftar menüsü fındık lahmacun, çiğ köfte, haydari, şakşuka, acılı ezme ve kuru patlıcan dolması gibi lezzetlerle başlayıp kebap çeşitleriyle devam ediyor.

Bir klasik müzik starı

SHERATON LEVENT: 5 yıldızlı otel iftarları bir başka oluyor. Mercimek çorbasıyla başlayan yemek açık büfedeki sonsuz seçeneklerle devam ediyor. Zeytinyağlılardan tencere yemeklerine uzanan bir büfe bu. Diğerlerinden farkı İtalyan şefin pizzası. Bir de mantıları inanılmaz!

Bir klasik müzik starı

ADDRESS HOTEL: Dubai merkezli Emaar’ın Anadolu yakasındaki oteli Address Hotel Istanbul’un restoranı The Restaurant farkını ana yemeklerde gösteriyor. Menüde kuzu tandır, rosto, tas kebabı gibi birçok geleneksel çeşit mevcut. Tarhana ve şehriyeli domates çorbası da pek güzel.

Bir klasik müzik starı

LOKANTA FERİYE: Ortaköy’deki Feriye Ramazan şerbeti ve limon şerbetiyle dikkat çekiyor. Kuzu gerdan ve taze bakla çorbaları, salatalık dolması, ıspanaklı lor böreği, keşkek eşliğinde kuzu incik beni cezbeden yemekler oldu. Yoğurtlu muhallebi ve karadutlu profiterolü de unutmayalım.

Bir klasik müzik starı

GRAND HYATT: Geçen haftalarda yemeğe gittiğim Grand Hyatt’ın iftarına da uğramasam olmazdı. Gördüğüm en zengin açık büfelerden biriydi ve aklınıza ne gelirse vardı. Favorim ekşili köfte oldu. Bir de Hyatt tatlılarıyla öne çıktı benim için. Krem karamel seçeneğiyle kalbimi kazandılar.

Bir klasik müzik starı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder