Uğur Alkapar Cadılar size ne yaptı?
HABERİ PAYLAŞ

Cadılar size ne yaptı?

Yine bir 31 Ekim geldi. Yani Cadılar Bayramı. Şehirde 10’dan fazla kulüpte büyük organizasyonlar, irili ufaklı ev partileri var bu gece. İnsanların maske takıp yüzlerini boyayıp eğlenmeye gitmelerinden rahatsız olacak kesim laflarını hazırladı: “Özentilik, kutlayacak başka bir şey mi kalmadı, geleneklerimize uygun değil, hiç yakışıyor mu?”

Pardon, size ne? Zorla gelip yüzünüze kurukafa mı çizdiler? Cadı şapkası mı giydirdiler? Vampir gençler gelip boynunuzu mu ısırdı? Zili çalıp şeker mi istediler? Ne yaptı bu iskeletler size?

Haberin Devamı

Herkes sizin gibi evinde çekirdek çıtlatıp ‘Sen Anlat Karadeniz’deki dayak yiyen kadınları mı izlesin istiyorsunuz? Herkes size benzesin yani...

Farklılıklar güzeldir, renktir. Siyah beyaz bir dünya çirkindir. Siz de açın bir korku filmi. Belki seneye rahatlar kostüm de giyersiniz.

MABEL MANÇO

Mabel Matiz son iki klibinde Anadolu’nun kalbine döndü. Bizi de yüreklerimizden yakaladı. Mabel Matiz bu topraklardan esinlendiği kıyafetleriyle, müziğine uygun gördüğü bu görüntülerle post modern bir Barış Manço gibi. Tabii ondan daha cesur, daha politik.

Cadılar size ne yaptı

Manço gelenekleri katıksız bir şekilde yüceltirken, Mabel Matiz geçmişi başka bir şekilde kucaklıyor. Barış Manço ‘7’den 77’ye’ herkesi hoş tutmaya çalışırken, Mabel ait olduğu alternatif kültürü birçoklarını şok etmeyi göze alarak yüzeye taşıyor.

Cadılar size ne yaptı

Ama barış, ait olma ve sahiplenme duygularına sıkı sıkı sarılarak yapıyor bunu. Bu yüzden bizim de Mabel’e sarılasımız geliyor.

SÜT DÖKMÜŞ KEDİ

Tarkan 2002’de milli takım için şarkı yapmış, Cihangir’deki Başkurt Sokak’ta örgülü saçları, cilveli danslarıyla klip çekmişti. 16 yıl sonra, annesine oflayıp puflayan 17 yaşında bir ergeni canlandırdığı ‘Kedi Gibi’ klibiyle Cihangir’e geri döndü. Bu kez çatılarda.

Ancak bu klibi izleyeceğime ‘Kötü Kedi Şerafettin’ filmini izlerim. 1993’ten kalma kötü bir özel efektle damda yürüyen Tarkan’ı değil. Şerafettin’in animasyon kediliği bile daha inandırıcı, daha sıcak.

Evinde biberonla bebek beslediğini bildiğimiz Tarkan’ı okul arkadaşlarıyla çatılarda, ‘sınırlı kıpırtılarla’ dans ederken görmek içimize sinmiyor.

Haberin Devamı

Madonna en iyi albümü ‘Ray of Light’ı anne olduktan hemen sonra, 40 yaşındayken yaptı. Tarkan da 46 yaşında. Çok geç kalmış sayılmaz.

GALİBA...

■ Galiba son yıllarda Cihangir’den Nişantaşı, Arnavutköy ve Moda’ya kaçan ünlüler arkalarında 2. sınıf dizi oyuncularını bıraktı. Semtteki kafeler, gördüğünüzde “Ay bu hangi dizide oynamıştı” deyip hatırlayamadığınız tiplerle dolu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder