Uğur Alkapar Çeşme günlüğü
HABERİ PAYLAŞ

Çeşme günlüğü

Geçen hafta 3 gün boyunca Alaçatı’daydım. Bayram sonrası sakinliği harikaydı. Alaçatı ne boş, ne de fenalık geçirtecek kadar kalabalıktı. Köy, bu pazar yapılacak seçimden sonra sezonu açacak gibi görünüyor. Duyduğuma göre otellerin doluluk oranı haftaya yüzde sekseni geçecekmiş.

Çeşme, kafası karışık ruh haliyle orijinal bir hava yakaladı diye düşünüyorum. Alaçatı’da bir Kuşadası Barlar Sokağı havası hakimken, Alaçatı Port’ta bir Bodrumsuluk, Fly Inn’de İzmirlilik, Klein gibi plaj diskolarında da bir Burning Man kafası yaşanıyor. Yani Çeşme her nabza göre şerbet veriyor.

Haberin Devamı

KONAKLAMA

Nerede kaldığınız önemli. Köyün içinde 300’den fazla butik otel var. Alavya, Viento, Taş Mahal gibi birkaç tanesi öne çıkıyor. Benim gözdem ise her yıl olduğu gibi merkeze çok yakın olan Agrovela.

Ünlüsü eksik olmayan otelde yan komşum Simge Sağın’dı. Havuz başında verdiği pozu Instagram’da görünce benim neyim eksik deyip uzanıverdim aynı kanepeye. İstanbul’dan gelen havalı mekanların sahipleri, işletmecileri yaz boyunca burada konaklıyor.

Ekibi de yetkin ve becerikli olduğu kadar tatlı. Gördüklerine artık dayanamadığı için savaş muhabirliğini bırakıp, turizm okuduktan sonra burada çalışmaya başlayan piercing’li cool kızla mutlaka sohbet edin. Zihniniz açılır.

KÖY EĞLENCESİ

Köyiçi dev bir Açıkhava meyhanesi. Meze restoranı dışında seçenek az. Ama o ara sokaklarda artık eşi ve çocuklarıyla yemek yiyen amcalar var. Bir de tek atıyorlar keyfine. Çocuklar meyve suyu, anne kola içiyor.

Bol bol fasıllı meyhaneler türemiş. Köy dolu olmadığından müşteri çekmek için çalgıcıları dükkanın önüne dizip müşteri çekmeye çalışan mekanları gördüm. Bunlar artık köyün girişine yakın taraflarında kalmış. Aşağıdaki Hacımemiş civarında ise avangart müzikler çalan cool kafe ve barlar çoğunlukta.

KAFİ

Köy eğlencesi demişken, eğlencenin zirveye çıktığı gece saatlerinden başlayacağım. Bu yılın sürprizi Mehmet Davran’ın işlettiği, Mert Davran’ın sahneye çıktığı Kafi.

Bir yandan kebap yiyip diğer yandan canlı müzikle coşup göbek atmak şahane bir konsept. Benim gittiğim gece tüm eş dost toplanmıştı. Yelpazesiyle meşhur Mehmet Davran sık sık sahneyi basıp konukları eğlendirdi. İki kardeş kabare yapıyorlar desem yeridir. Mert Davran’ın sahne karizması zaten efsane.

Haberin Devamı

Alaçatı’ya giderseniz bir geceyi mutlaka Kafi’ye ayırın.

ŞEŞBEŞ

Şeşbeş’in İstanbul şubesi sayesinde eski Şamdan müdavimleri aradıkları mekanı buldu. Alaçatı da tam gaz devam. Bizim gittiğimiz gece Serhan Sokulgan’ın çaldığı şarkılarla nezih bir kalabalık eğleniyordu. Şeşbeş, köyden çıkmadan eğlenmek isteyenler için şahane bir seçenek.

ESNAF

Artık Esnaf’ı duymayan bilmeyen kalmadı. Köyün içinde saat 01.00’e kadar vur patlasın çal oynasın. Kapısında, eğlence sektörünün parlayan yıldızı Burcu Dinç var. Karizması ve güzelliğini görünce kaliteli bir yere geldiğinizi anlıyorsunuz.

İçerideki ekip, barından servisine, işletmesinden mutfağına kadar zaten dört dörtlük. Perküsyon ustası Serhat Gönüllü için daha önce ‘Fareli Köyün Kavalcısı’ demiştim. Darbukayı o kadar güzel konuşturuyor ki mekanı dolduran kalabalık onun yaptığı müziğin peşine takılıp kendisini masaların üzerine çıkacak kadar kaybediyor.

Haberin Devamı

BOTANİST

Artizan kokteyller, ekmek üstü lezzetler, kalburüstü müdavimler... Botanist’in özeti bu. Kokteyllerin doğallığı ve lezzeti büyük bir sürpriz! Burası bohem havasıyla da kendinizi iyi hissettirecek. Alaçatı’nın sakin bir sokağına gizlenmiş Botanist yazın en büyük keşfi olabilir.

DEVAMI PAZAR POSTASI’NDA...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder