Uğur Alkapar Çok güzel yaşadı
HABERİ PAYLAŞ

Çok güzel yaşadı

Billur Kalkavan’ın ölümü tüm sevenlerini yasa boğdu. Yakınları arasında kanser hastaları olanlar için de büyük moral bozukluğuna neden oldu. “İyi gidiyor, iyileşecek, çok güçlü” denilen böyle bir hastanın bile durumunun sadece birkaç hafta içinde tersine dönmesi bu hastalıkla savaşanlar için üzüntü kaynağına dönüştü. Çünkü bu süreçte duyulan her iyileşme, mücadeleyi kazanma vakası hastaya ve yakınlarına moral olurken aksi de söz konusu. Tabii böyle bir durumda Billur Kalkavan için söyleyebileceğimiz en iyi şey “Çok güzel yaşadı”. Tabulara meydan okudu, daima şaşırttı ve başka türlü bir hayatın mümkün olduğunu gösterdi. Kendisine de çok iyi bakardı. Yıllar önce çalıştığım OK! dergisi için evine röportaja gittiğimde bel kırarak eğilmenin sağlığı ne kadar kötü etkilediğini, kedileriyle hep çömelerek ilgilendiğini anlatmıştı. Bu yüzden ne zaman eğilmek zorunda kalsam kendisini hatırlardım. Kaybettiklerimizi acıyla değil, en güzel, en mutlu halleriyle hatırlamanın önemli olduğuna inanıyorum. “Bir insan onu hatırlayan son kişi öldüğünde gerçekten ölür” diye bir laf var. Bence Billur Kalkavan uzun süre daha ölmeyecek.

Haberin Devamı

Çok güzel yaşadı

100 MİLYONU GEÇTİ

Önce ‘Dua’ sonra da ‘Suçlarımdan Biri’ ve ‘NKBİ’ şarkılarıyla yeni nesil şarkıcılar içinde kendine farklı bir yer edinen 23 yaşındaki Güneş büyük bir yıldız adayı. Şarkılarını kendisi yazıp besteleyen Güneş’in Spotify’daki dinlenme sayısı 100 milyonu geçmiş. Türk şarkıcılar arasında bu rakamı geçen sanatçı sayısı 2 elin parmaklarını geçmiyor. Gerçekten müthiş başarı. Güneş şimdi de aynı müzik şirketindeki iş arkadaşı Ezgi Alaş ile ‘İmdat’ adlı bir şarkıda düet yaptı. Kadına karşı şiddeti ve cinsiyet eşitsizliğini konu alan şarkının ses getirecek klibini ise Rus yönetmen Lika Nadir çekmiş.

Çok güzel yaşadı

DAĞILIRSINIZ

Osman Şahin diye genç bir şarkıcı çıktı. Şarkısı ‘Dağıldım’ı dinlediniz mi? 10 yıl İngiltere’de yaşamış Osman ve sonra gelip arabesk sularında gezinen bu şarkıyı yapmış. Ama ne şarkı! Retro düzenlemesinin üstüne o kalpten yaralayan vokalleriyle gerçekten ciğerinize işliyor. Gerçekten dinleseniz siz de dağılırsınız. Aşk acısı falan çekiyorsanız temkinli yaklaşın. Ben şöyle bir şeye cüret edip Osman Şahin için ‘bizim Leonard Cohen’imiz’ diyeceğim. Bu çocuk o bıyıktan kurtulursa star olur, patlar. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

Çok güzel yaşadı

ASMALI’DA MÜZİK

Asmalımescit’İn havalı kulübü Blind’da ekim ayı çok hareketli geçiyor. Yarın Aga B, cumartesi The Away Days, pazar Ahmet Hatipoğlu sahnede olacak. 26 Ekim’de The Madcap, 27 Ekim’de Soft Analog ve 28 Ekim’de Köfn var! Mart ayında vermiş olduğu performans ile hafızalara yer eden Fransız sanatçı Hugo Kant yoğun istek üzerine 12 Kasım’da yeniden Blind sahnesinde!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder