Uğur Alkapar Deniz cenneti
HABERİ PAYLAŞ

Deniz cenneti

Yeniköy’deki Azur son dönemde İstanbul’da açılan tartışmasız en iyi deniz ürünleri restoranı. Şef Kahraman Altınkaya bu işi aşkla yapanlardan. Ama bunu çok duymuş ve artık sıkılmış olmalı ki yemeklerini anlatırken arada “Sevgimi kattım” diyerek hafiften geçtiği dalgayla beni gülümsetti.

Restoranın manzarası, şıklığı, servisin kalitesi, çalışanların hoşluğu bir araya gelince iyi bir yemek deneyimi için zemin oluşuyor. Azur bu kısmı zaten başarmış. Sonraki aşamada ise kullanılan malzeme, şefin bilgisi, görgüsü, yeteneği devreye giriyor. Birçok restoranın sınıfta kaldığı bu noktayı Azur yıldızlı pekiyi ile geçiyor.

Haberin Devamı

Kahraman Altınkaya mutfakta belli ki disiplini elden bırakmıyor. Ama macerayı da seviyor. Kimsenin aklına gelmemiş tariflerle ortaya çıkardığı tatlar gerçekten başka yerde yok. İki çeşit kalamarını, bir tencere dolusu midyesini, karides pate’sini, ahtapotunu derken yaptığı her şeyi zevk içinde yedim.

Geniş şarap kavıyla yemek deneyiminin iyice renklendiği Azur, fiyatlarının yüksekliği ile çok konuşuldu. Kaliteli deniz ürünleri peşindeyseniz ve iyi şarap seviyorsanız o parayı zaten gözden çıkarmalısınız. Önemli olan karşılığını alıyor musunuz?

Azur’da fazlasıyla aldığınız kesin.

SEZEN SEÇİYOR

En son Simge Sağın’ın ziyaret ettiği, Berlin’deki Titanic Gendarmenmarkt Hotel’de bulunan ‘Sezen Aksu Suite’ yenileniyormuş. Sezen Aksu’nun seçtiği mobilyalarla baştan dekore edilecek odayı adeta müzeye çeviren tüm hatıra eşyalar kalıyor tabii.

Deniz cenneti

Big meyhane

Big Chefs zincirinin sahibi Gamze Cizreli Anadoluhisarı’nda Buselik adında bir meyhane açmıştı. Bir şubesi de kısa süre önce Tünel’deki Big Chefs’in olduğu binanın terasında hizmete girdi. Hafta içi daha sakin bir akşam yemeği yiyebileceğiniz Buselik’te cuma ve cumartesi çılgın eğlence var. Masaların üzerine çıkmalı, oynamalı bir delirmeceden bahsediyorum.

Bildiğimiz klasik mezelerin hepsi özenli ve iyi malzemeyle yapıldığından süper lezzetli. Sıcaklar çok iddialı. Böyle bir ciğeri başka yerde zor bulursunuz. Kiremitte kaşarlı mantar ve karides dört dörtlük. Boşnak köftesi ise tadından yenmez.

Haberin Devamı

Manzara da o kadar güzel ki, yanında hoş bir sohbet de olunca vaktin nasıl geçtiğini fark etmiyorsunuz. Bir ara fırsat yaratıp burayı mutlaka ziyaret edin.

KARTEPE ÖNERİSİ

İstanbul’a yakınlığıyla gözde olan, İzmit’e bağlı Kartepe, tam bir kar tatili cenneti. Size ufak bir tavsiyem olacak. Yolunuz düşerse, The Green Park Otel’in kızak pistinin önünde yer alan Park Cafe&Bar’a mutlaka uğrayın. Burada dağ manzarasını izleyerek sıcak bir mola verebilirsiniz.

SAĞLIKLI TUZ

Şehirdeki sağlıklı yemek trendi hızla yükselirken bu alanın öncü restoranlarından GabFoods ve Healin’in doğal kaynak tuzu markası Mayi ile anlaştığını duydum. Tuzu mümkün olduğunca az kullanmanın en sağlıklısı olduğunu biliyoruz. Ama gerekiyorsa da en iyisi kaynak tuzu. Bugüne dek kaya tuzunu en sağlıklısı olarak bildik. Ama kaya tuzunun içinde kimyasal maddeler bulunma riski fazlaymış. Kayalardan tuz taşıyan sulardan elde edilen doğal kaynak tuzu ise saf. İçeriği ise şifa deposu gibi...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder