Uğur Alkapar Deniz'in uzun hikayesi
HABERİ PAYLAŞ

Deniz'in uzun hikayesi

Deniz Seki uzun bir aradan sonra bu cuma dokuzuncu albümü ‘Uzun Hikaye’yi çıkarıyor. Önceki akşam Taksim People’da verdiği yemekte yeni şarkıları bizlere dinletti.

O kadar heyecanlıydı ki konuşurken “Şu an titriyorum, bu şarkı söylemeye benzemiyor” dedi. Herkesle tek tek ilgilenirken heyecanı tüm salona geçti.

Deniz Seki sadece şarkıcı olarak değil, bir şarkı yazarı olarak da bu albümle yerini iyice sağlamlaştırıyor. Kendi yazdığı sekiz şarkının hepsi duygu dolu, tam ‘Deniz Seki’ parçaları. Sezen Aksu’nun ‘Gidemem’i, Ahmet Kaya’nın ‘Nerden Bileceksiniz’i kendi şarkılarının yanına çok yakışmış.

Haberin Devamı

Serkan Seki’ye ait ‘Hakkımı Helal Ettim’de iki kardeş düet yapıyor. Serkan Seki Deniz’e sahnesinde de vokalisti olarak destek veriyor zaten.

İskender Paydaş’ın tertemiz ve her şeyin dozunu şahane ayarladığı düzenlemeleriyle, ‘Uzun Hikaye’ pop klasikleri arasına girecek iyi bir albüm olmuş. Kısa zamanda her yerde duyacağınızdan emin olabilirsiniz.

HALKA İNİYOR

Defne Samyeli şarkıcılık macerasına sadece belli bir kesime hitap eden Levent’teki La Boucherie’de başladı. Bundan sonra People, Frankie gibi kalburüstü yerlerde çıkmasını beklerken kendisinden bir AVM konseri haberi geldi!

Denizin uzun hikayesi

Defne Samyeli 22 Aralık Cumartesi akşamı Zorlu’da ücretsiz bir konser veriyor. Yanlış anlaşılmasın, AVM konseri vermek, halka inmek şahane bir şey. Ama La Boucherie’den sonra ellerinde poşetler, konser alanına doluşmuş bir kalabalığa şarkı söylemek zor olmaz inşallah.

İLK YERLİ EV ASİSTANI

İki yıldır Amazon’un ev asistanı ‘Alexa’yı kullanıyorum. Kablosuz network ampulleriyle evin ışıklarını, Spotify bağlantısıyla çalacağım müzikleri, Fire TV ile televizyonda Netflix’i kontrol ediyorum. Hem de sesli komut vererek!

Amerika’da olsam buna yemek siparişi, Uber bağlantısı, evin sıcaklık kontrolü gibi birçok hizmet daha eklemem mümkündü. Bizim Arçelik de uzun süredir üzerinde çalıştığı Asista’yı piyasaya çıkardı. Diğerlerinden üstünlüğü Türkçe anlaması ve konuşması. Haber kaynaklarını takip edip rapor verebiliyor. E-mail kontrol edebiliyor. Yemek tarifi buluyor.

Haberin Devamı

Eminim daha çok özellik eklenecektir. Ancak ben Amazon’un Echo adlı cihazını 29 dolara (150 TL) almıştım. Arçelik Asista’nın fiyatı ise 999 TL. Daha ucuz versiyonlarını çıkarırlarsa birçok eve gireceği muhakkak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder