Uğur Alkapar Detaylar önemli
HABERİ PAYLAŞ

Detaylar önemli

Contemporary İstanbul sergilenen eserlerle olduğu kadar yarattığı sosyal ortamla da şehrin en popüler sanat etkinliği gerçekten. Ancak fuarla ilgili haberlere ilk kaynak olan organizasyon sahiplerinden ulaşmak basın mensupları için biraz zor oldu. Açılış davetiyle ilgili ertesi gün detaylı bilgi almak için zar zor yetkili bir ismin telefon numarasına ulaştım. Ancak danışmak için mesaj attığım fuar yetkilisi bana geri bile dönmedi. Sonra CI web sitesinden basın akreditasyonu yaptım, onun da asla onay e-postası gelmedi. Aynı şeyi yaşayan başka basın mensupları da dert yanıyordu. Dahası geçen sene dijital davetiye gönderirlerken bu yıl girişteki masada dağıtılan A4’e basılan davetiyeler çok amatörceydi. Ayrıca sürdürülebilirlik, çevre bilinci gibi konular zirvedeyken yapılan kâğıt israfı hiç yakışmadı. Kısacası bu kadar popüler bir sanat organizasyonu detaylara biraz daha özen göstermeli.

Haberin Devamı

20 YIL SONRA

İngiliz DJ Carl Cox’u ilk kez tam 20 yıl önce Parkorman’da dinlemiştim. Elektronik müziğin house ve tekno türlerinin üstadı olan Carl Cox o gece pikapların başına geçip İstanbul’un gençlerini coşturmuştu. Aradan geçen senelerde biz yaşlandık ama Cox o müthiş performansından bir şey kaybetmedi. Kendisi bu cumartesi Volkswagen Arena’da binlerce kişiye çalacak. Ondan önce Ferhat Albayrak ve Kuvoka var.

Detaylar önemli

FETHİYE’DE CAZ

Akdeniz ve Ege’nin neredeyse birbirine karıştığı Fethiye Faralya’da Lov’ Caz Günleri başlıyor. Doğası ve muhteşem gün batımıyla meşhur Uzunyurt ya da diğer adıyla Faralya, IZZ Global katkılarıyla 30 Eylül-2 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca caz müziğinin en önemli isimlerini ağırlayacak. Etkinlik kapsamında Şenay Ocak Quartet feat. Yahya Dai, Django Reinhardt, Flapper Swing ve Şenay Lambaoğlu sahne alacak.

BAŞARI HİKAYESİ

Yemek yapmanın bir sanat, mesleğin ötesinde bir yaşam biçimi olduğunu bilen, sektörde sık sık adından söz ettiren şef Özlem Mekik, başarı dolu hayat hikayesi ile dikkat çekiyor. Sohbetinden çok zevk aldığım, anlattığı her şey bir hayat dersi niteliğinde dinlediğim Özlem, 1981 doğumlu. Genç yaşına rağmen Ziyade Fasıl başta olmak üzere markalar yaratmış, şeften de öte bir iş insanı.

Haberin Devamı

Detaylar önemli

Özlem Mekik, yurt içi ve yurt dışında restoran, mutfak, yiyecek-içecek, servis yönetimi ve kalitesi, gıda hijyeni ve turizm pazarlaması konularında eğitimler alarak Türkiye’de yeme içme sektörüne de örnek oluyor. Özlem Mekik farkını yaşamak istiyorsanız, Ziyade Fasıl, Kozyatağı Hilton’un giriş katında her gün konuklarını ağırlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder