Uğur Alkapar Dönüşü muhteşem oldu
HABERİ PAYLAŞ

Dönüşü muhteşem oldu

12 yaşımdan beri Madonna dinlerim. 40 yılı aşan kariyerinde sürekli kendini yenilemeyi başardı ve hep gündemdeydi. Son dönemde unutulma korkusuna kapılıp yeni neslin dikkatini çekmek için girdiği haller eleştiri konusu olsa da bunları unutturacak muhteşem bir şey yaptı yine! Geçen cumartesi gecesi Londra O2 Arena’da başlayan ‘Celebration’ turnesinden bahsediyorum. 65 yaşındaki bu kadın öyle bir konser şovu hazırlamıştı ki herkesin ağzı açık kaldı. Üstelik hastanelik olup ölümden dönmesinin üzerinden sadece 4 ay geçmişken!

Haberin Devamı

BİZE GELMESİ ZOR

Bu turnesinde diskografisinin en çok dinlenen hitlerini bir arada söylüyor Madonna. Yani Z kuşağından bir hayır gelmeyeceğini anlayıp bize, esas kitlesine dönüş yaptı. Yıllardır dünyanın en görkemli ve en çok kazandıran konser turnelerine imza atan Madonna en iyi bildiği şeyi yaparak kusursuz bir şov tasarlamış. Avrupa’da aralık ayı başına kadar 25-30 bin kişilik kapalı arenalarda konserleri var. Bizde ne yazık ki kışın konser yapılabilecek o büyüklükte bir kapalı alan yok. O yüzden gelir mi diye umutlanmayın. Zaten aralık ortasında da Amerika konserleri başlıyor. Bir turne daha Madonna’sız geçecek…

Sahnenin arkası

Türkiye’nin uluslararası standartlardaki en büyük kapalı gösteri merkezi Zorlu PSM 2013’te açılmak üzereyken sahne arkasının büyüklüğünü görüp çok etkilenmiştim. Röportaj yaptığım PSM’nin ilk müdürünün kurduğu hayalleri de hatırlıyorum. Ama bu merkez o hayalleri 150 kere falan katlayacak bir noktaya ulaştı. Dünyanın en iyi sanatçılarını, gösterilerini, gruplarını, oyunlarını burada izledik. Zorlu PSM gururla geçen bu 10 yılı ‘Unseen’ adında yani görülmeyenleri içeren bir turla taçlandırıyor. Biletli, rehberli bu tur 90 dakika sürüyor ve 5 bin adımda PSM’nin her yerine girip çıkıyorsunuz. Hugh Jackman’dan Russel Crowe’a yıldızların duvarlara yazdıkları yazılar, imzaladıkları posterler, kulisler, ünlü müzikallerin ekiplerinden kalan notlar gerçekten heyecan verici. PSM’nin salonlarındaki sahnelerin arkasında yatan son teknoloji, her şeyin yolunda gitmesi için yapılan yatırımın devasalığı ve normalde asla aklınıza gelmeyecek detaylara verilen emeği görmek aynı zamanda müthiş zihin açıcı. Eğer bir PSM müdavimiyseniz sahne arkasını mutlaka görmelisiniz. Bu turu kaçırmayın.

Haberin Devamı

DANS ETTİRECEK

Genç müzisyen Kaan Akalın Türkiye’de çıkardığı pop single’lardan sonra Belçika’ya taşındı ve müzik kariyerini Avrupa’da sürdürmeye başladı. Elektronik müzik alanında da çalışan Kaan en büyük müzik festivallerinden Amsterdam Dance Event’te pikapların başına geçecek. Bugün başlayan festivalin yarın gerçekleşecek ‘Love Lab’ bölümünde müzik severlere canlı bir set sunacak, herkesi dans ettirecek. Tebrikler Kaan!

Dönüşü muhteşem oldu

CAZ KÖPRÜSÜ

İstanbul’un kültür sanat hayatı çok renkli. Bir tarafta dev pop konserleri düzenlenirken diğer tarafta klasik ve caz müzik gibi kitlesi sınırlı türlerde de birçok etkinlik bulmak mümkün. Bozcaada Caz Festivali’nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente, ‘Caz ile Köprü Kur’ projesini 18-27 Ekim tarihleri arasında Müze Gazhane ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Türkiye ile ABD arasındaki kültürel diplomasi tarihini caz müziği bağlamında inceleyecek bir sergi var. 1940’larda Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapan Münir Ertegün’ün dönemin öncü kültürel çalışmalarına odaklanan ‘Kapıyı Açık Bırak’ belgeseli gösterilecek. Bir de 25 yaş altı öğrenci ve müzisyenler için bir atölye çalışması yapılacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder